InnerSound New Arts Festival (28-30 august 2012), prima ediţie

aug. 27th, 2012 | By | Category: Postcard

În perioada 28-30 august 2012 are loc prima ediție a Festivalului InnerSound, o experiență nouă pentru spațiul cultural românesc, care creează o altă perspectivă asupra muzicii contemporane culte (art music) și a imaginii – fie ea sub forma fotografiei, a filmului sau a spectacolului multimedia. Evenimentul este organizat de Asociația Opus, în parteneriat cu Muzeul Țăranului Român, UNMB – Centrul de Muzică electroacustică și Multimedia și Clubul Țăranului.

Invitații speciali ai acestei ediții sunt compozitorul Henry Vega (Olanda) cu Wormsongs un hipnotic spectacol multimedia pentru voce şi computer şi Dublin Sound Lab (Irlanda) – un ansamblu de muzică contemporană electroacustică, ce va prelucra în festival sonorități de clavecin.

“Simbolul primei ediţii InnerSound este fereastra deschisă către interior, către propriile vise şi idei creative, simbol ilustrat în fotografia artistei Sabina Ulubeanu, laitmotivul acestei ediții ”, a declarat Diana Rotaru, Co-director Artistic.

Festivalul își va delecta participanții cu: Seara de Film cu muzică live, un eveniment în premieră în România, ce conține proiecte concepute special pentru InnerSound; Întâlniri în timp şi spaţiu micro-concerte, care vor cuprinde muzici din toate timpurile și în care publicul va fi răsfățat de Alexandru Tomescu, Laura Buruiană, Ana Chifu, Zacharias Tarpagkos, Irina Ungureanu, Tamara Dica şi Maria Chifu;  Spectacolul multimedia SerpenS, realizat de grupul SeduCânt (proiect susţinut de Centrul Naţional al Dansului).

Ineditul acestui act cultural este că toate aceste evenimente vor fi însoțite de un spaţiu de tranziţie pentru public, o punte între lumea reală şi cea imaginară: expoziția foto InnerSpace şi instalaţia interactivă audio-vizuală Inner Dust, concepută de Cătălin Creţu şi Mihaela Kavdanska. Cel de-al doilea proiect este susţinut de KOTKI visuals, Aiurart şi Noumax.

Finalul festivalului va aduce încă o surpriză, sub forma unui concert / joc de șah.

Mai multe informaţii la pagina web: http://innersoundfestival.webs.com/

Număr de vizualizări :1006


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro