“Răstimpul dezlănţuirilor politice. Eseuri istorice” de Sergiu Pavel Dan

aug. 28th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Ecou Transilvan a apărut volumul “Răstimpul dezlănţuirilor politice. Eseuri istorice” de Sergiu Pavel Dan.

„Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor!”, sună un aforism românesc de pe vremea înscăunării cârmuitorilor noştri cu firman de la Poartă. Monarhia constituţională înlătură nu numai experienţele amare ale unor asemenea false înnoiri, dar şi dezamăgirile considerabile – mai dureroase ca oricând la noi în ultima vreme – rezultate din desemnarea electorală a şefului statului.

Merită reţinut că răzvrătirile politice vizează îndeobşte mâna de fier a uzurpatorilor din ultima categorie, iar nu oblăduirile blânde ale capetelor încoronate.” , a scris autorul.

Număr de vizualizări :1153


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro