„Tantra-Tradiţia hindusă” de Padoux Andre

iul. 15th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Herald, în colecţia „Tantra”, a apărut volumul „Tantra-Tradiţia hindusă” de Padoux Andre, în traducerea lui Radu Bercea.

„Tantrismul este, de mai bine de un mileniu, un element esenţial al vieţii religioase a Indiei şi al gândirii sale religioase. Unele dintre aspectele cele mai curioase, dar şi, mai ales, numeroase trăsături fundamentale ale hinduismului vechi sau modern decurg din el: cultul zeiţei Kali, mantrele, sexualitatea rituală, felurite rituri… De altfel, în Occident umblă zvonuri nejustificate despre extravaganţa şi excesele tantrismului, alimentate de o literatură ce caută mai mult să seducă publicul decât să-l instruiască efectiv.” (Andre Padoux)

„Unul din multele merite ale acestei cărţi este acela de a prezenta pentru prima dată fenomenul tantric în toată complexitatea care îi este proprie, plasându-l într-o perspectivă foarte amplă, în care i se face dreptate fiecăreia dintre dimensiunile sale: istorică, textuală, religioasă, filosofică, antropologică, neomiţând să analizeze variatele moduri în care tantrismul a fost perceput în India şi în Occident, ca şi impactul sau, pe cât de intens pe atât de problematic, asupra experienţei spirituale contemporane în Statele Unite şi în Europa.” (Raffaele Torella)

Număr de vizualizări :1009


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro