Se decernează Premiile Naţionale pentru Poezie „Mircea Ivănescu”

iul. 15th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 19-22 iulie 2012, la Sibiu va avea loc Tabăra Internaţională de Poezie „Artgothica”. În cadrul acestui eveniment Asociaţia Culturală Artgothica anunţă decernarea Premiilor Naţionale pentru Poezie „Mircea Ivănescu”.

Juriul Premiilor Naţionale pentru Poezie „Mircea Ivănescu”, în componenţa: Ion Mureşan – preşedinte, Leo Butnaru, Felix Nicolau, Ioan Moldovan, Cornel Ungureanu – membri, deliberând asupra a peste o sută de volume din producţia editorială a anului 2011 a nominalizat următoarele cărţi şi autori:

Cartea de poezie a anului 2011

Constantin Abăluţă, Nu eu dar nici altcineva, ed. Charmides, 2011;

Nichita Danilov, Imagini de pe strada Kanta, ed. Tracus Arte, 2011;

Paul Vinicius, Liniştea de dinaintea liniştei, ed. Tracus Arte, 2011

Volum de debut în poezie

Crista Bilciu, Poema desnuda, ed. Cartea Românească, 2011;

Andrei Dosa, Când va veni ceea ce este desăvârşit, ed. Tracus Arte, 2011;

Răzvan Gheorghe, Metastazele luminii, ed. Tracus Arte, 2011

Premiul „Mopete”

Simina Codruţa

Silvia Mateescu

Cătălin Pavel

(Nominalizările Juriului sunt menţionate în ordinea alfabetică a numelui autorilor)

În cadrul Taberei Internaţionale de Poezie „Artgothica” vor avea loc numeroase evenimente literare (lansări de carte, reviste literare, recitaluri publice de poezie) şi va fi lansat, în colaborare cu Asociaţia nevăzătorilor din România, filiala Sibiu, proiectul primei antologii de poezie contemporană în alfabetul Braille.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de pe blogul Asociaţiei Culturale Artgothica, la adresa: http://artgothica.wordpress.com// sau pe pagina de Facebook a Asociaţiei Culturale Artgothica, la adresa: http://www.facebook.com/pages/Asocia%C5%A3ia-Artgothica-Sibiu/121533031253001

Programul poate fi consultat aici

Număr de vizualizări :1837


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro