Noi apariţii editoriale semnate de Lucia Olaru Nenati

iul. 17th, 2012 | By | Category: Postcard

La Editura Agata a apărut volumul „Academia Nordului-150 ” de Lucia Olaru Nenati, o lucrare de cercetare privind istoria literară şi culturală a nordului românesc, prilejuită de aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea unei societăţi culturale care a avut un foarte mare rol în formarea caracterului şi personalităţii eminesciene – Societatea pentru Cultura şi Literatura Română în Bucovina.

Comunicarea pe această temă a fost susţinută cu ani în urmă în aula Academiei Române iar ca urmare, autoarea a primit ca premiu o serie întreagă de publicaţii şi cărţi rare (circa 700 de volume) editate de forul academic, de la înfiinţare până în 1946, colecţie care a fost depusă integral la muzeul eminescian de la Ipoteşti pe care-l coordona pe atunci.

O altă carte recentă semnată de Lucia Olaru Nenati se numeşte „Sentimentul spiralei” şi este o antologie din toate cărţile de poezie ale autoarei apărute din 1975 până în prezent fiind editată în Colecţia OPERA OMNIA – Poezie contemporană, a editurii TipoMoldova din Iaşi. Cartea are 350 de pagini şi conţine în afară de poeme, un Breviar biobibliografic şi o selecţie din numeroasele referinţe apărute de-a lungul timpului despre poezia autoare semnate de personalităţi ale culturii româneşti precum: Laurenţiu Ulici, Mircea Scarlat, Constantin Ciopraga, Al. Piru, George Muntean, Vlad Sorianu, Nicolae Ciobanu, Constanţa Buzea, Adrian Dinu Rachieru, Ioan Holban, Simion Bărbulescu, Constantin Călin, Mircea Vaida, Adrian Popescu, Cristian Livescu, Theodor Damian, Grigore Vieru, Svetlana Paleologu Matta, Irina Petraş, Vasile Sporici, Ana Blandiana, Monica Pillat ş.a.

Număr de vizualizări :1530


One Comment to “Noi apariţii editoriale semnate de Lucia Olaru Nenati”

  1. Gh.M spune:

    As vrea sa citesc aceaste carti dar nu le-am gasit in librarii. Am citit recent o cronica ampla despre cartea de poezie pe site-ul Carte%Arte semnata de Victor Teisanu si am ramas impresionat de valoarea poetei pe care o demostreaza argumentat comentatorul cu exemple credibile, dar si de stilul elevat si convingator al acelui semnatar. Hotarait lucru, multe nu stim inca despre ce se petrece in viata literara de azi.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro