DA! Dreptate şi Adevăr pentru Traian Băsescu!

iul. 18th, 2012 | By | Category: La Țintă!

Lumea noastră românească a devenit în ultimii ani de domnie ai lui Traian Băsescu tot mai polarizată, tot mai încărcată de tensiuni și frustrări sociale, tot mai lipsită de valori autentice și de bun simț. Totul a pornit de la Alianța DA – Dreptate și Adevăr condusă de Traian Băsescu, alianţă în care am crezut și pe care am votat-o cu gândul că măcar și simpla performare a unor cuvinte precum Dreptate și Adevăr poate atrage realitatea acestor principii pentru milioanele de români sărăciți până la marginea neagră a subzistenței. Milioane de suflete au fost lăsate, însă, fără nici-o speranță socială și de existență. Suntem și noi, conform statisticilor oficiale!, fruntașii Europei la analfabetism (6% dintre români nu ştiu carte, faţă de 2% în Bulgaria şi 1% în Ungaria!), numărul de decese cauzate de cancer într-un an (46.5000!),”boala săracului” (TBC, adică!, bolnavii din ţara noastră sunt de 8 ori mai numeroşi decât cei din Europa de Vest!), decese provocate de bolile de ficat, numărul infecțiilor de sifilis, rata mortalității infantile (22,9%, cea mai mare din Europa, comparativ cu 5,72% cât este media înregistrată pentru celelalte ţări ale Uniunii Europene!), decesele cauzate de infarctul miocardic acut, îmbolnăviri cu hepatita A, mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin (cu un risc de 6,3 ori mai mare decât media europeană!), numărul cazurilor grave de scolioză, infecţii intraspitaliceşti, migraţia medicilor, abandonul copiilor, violența în școli, exportul de prostituate, corupție, accidente rutiere soldate cu morți și răniți grav, creșterea standard de TVA între 2011 și 2010 (de la 19 la 24%!), lipsa de duşuri şi toalete! De Dreptatea şi Adevărul Epocii Traian Băsescu s-a ales praful şi pulberea! Cultura dialogului a fost înlocuită cu dialogul surzilor şi al talibanilor care aşteaptă cu voluptate orice denunţ calomnios şi multă, tot mai multă violenţă şi agresivitate verbală. Nu mai suntem atenţi la nuanţe, la detalii şi, mai cu seamă, la argumentul Celuilalt. Celălalt este, în cel mai fercit caz, un rău necesar care trebuie combătut ori anihilat! DA-ul pentru Traian Băsescu pe care o să-l ştampilez la referendumul de pe 29 iulie 2012 poate însemna Dreptatea şi Adevărul pe care preşedintele României ultimilor ani le merită cu asupra de măsură!


Îmi dau seama tot mai mult că Traian Băsescu este în acest moment răul cel mai mare pentru România. Pentru că el a reuşit să perfecţioneze tot ce avea mai tribal, mai birocratic şi mai corupt România în ultimii 20 de ani. Preşedintele-jucător a tabloidizat discursul public, reprezentarea oficială a statului şi temele identitare ale naţiunii. A sfârşit cu tema modernizării ţării prin impunerea unor principii fanariote! A cumpărat susţinerea externă a regimului său cu peşcheşuri şi contracte, iar adversarii săi politici (laolaltă cu susţinătorii săi!) au fost asiguraţi cu dosare, scurgeri de informaţii pe surse şi înregistrări ale serviciilor secrete. Metodele securistice s-au rafinat şi au fost acoperite prin dezvăluiri de presă şi de „breaking-news”. O Românie, vorba poetului, din bube, mucigaiuri şi noroi, asta ne lasă pe cap şi pe ficat regimul Traian Băsescu!

Nu vreau să emigrez, nu vreau să mă refugiez într-un turn de fildeş din care să nu mai aud şi să nu mai văd cum ţara mea este prilej de hăhăială şi batjocură! Îmi voi face Dreptate cu Votul! Voi vota pe 29 iulie 2012 în chenarul cu DA. Dreptate şi Adevăr pentru Traian Băsescu!

Dan Mircea CIPARIU

Număr de vizualizări :2936


2 Comments to “DA! Dreptate şi Adevăr pentru Traian Băsescu!”

  1. Cel mai elocvent, decent şi consistent text despre ce reprezintă Traian Băsescu pentru ţara mea. Mulţumesc.

  2. Catia Maxim spune:

    Și DA-ul meu ! :))

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro