„Condamnat la moarte” de Mikkel Birkegaard

iul. 16th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia „Biblioteca Polirom. Proză XXI”, a apărut volumul „Condamnat la moarte” de Mikkel Birkegaard, în traducerea Gabrielei Sauciuc.

Frank Føns, un scriitor de succes în lumea thrillerului, îşi datorează celebritatea scenelor dure din romanele pe care le scrie. Când însă ficţiunea părăseşte paginile cărţii şi coboară în stradă, când crimele din poveştile celebrului scriitor devin realitate, lumea lui Frank se tulbură; astfel se naşte Condamnat la moarte (2009), un roman în care ficţiunea devine graniţa dintre viaţă şi moarte.

„Condamnat la moarte pune cititorilor săi o întrebare esenţială: Are fantezia vreo influenţă asupra lumii în care trăim? Ei, când eşti un scriitor care imaginează lumi horror, întrebarea asta începe să te cam sperie.” (Mikkel Birkegaard)

„Avertisment: dacă sunteţi slabi de înger, nu citiţi Condamnat la moarte. Imaginile nu tocmai blânde, scenele care-şi dezvăluie dramatismul în momentele cele mai neaşteptate fac din cartea lui Mikkel Birkegaard un pol al suspansului în care timiditatea nu-şi are locul.” (Rich Westwood)

Număr de vizualizări :1133


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro