„What We Do Is Secret”, solo show de Dan BEUDEAN la ZORZINI Gallery

iun. 18th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 21 Iunie 2012, ora 19.00, la ZORZINI Gallery (Str. Thomas Masaryk nr. 31, București) va avea loc „What We Do Is Secret”, un solo show de Dan BEUDEAN. Curator Adina Zorzini.

„Dan Beudean este un artist emergent, descendent al Școlii de Artă de la Cluj și unul dintre cei mai promițători și sofisticați graficieni ai artei conceptuale românești. Arta lui Dan Beudean pare ușor de citit la prima vedere, însă desenele și instalațiile pe care le construiește acesta nu sînt niciodată structuri ale unui singur nivel, ele reprezintă întotdeauna în egală măsură o rețea mentală, ideatică, prin care artistul interoghează și interpretează commonwealth-ul lumii comune: practicile existenței cotidiene.
Dan Beudean a arătat, încă de la prima expoziție personală, un interes constant pentru studiul comparativ al mutațiilor și anomaliilor pe care le suferă regnurile (uman, animal și vegetal), pentru analiza comportamentelor limită a acestor specii și transferurile aberante care conduc la deviante fiziologice, pentru regula excepțiilor socio-culturale care devin conduite și fapte general acceptate. Astfel, lucrările lui Dan Beudean prezintă rezultatul acestor manifestări alterate și bizare, transformate în timp în obișnuințe și locuri comune, sub care se ascunde o formă de alienare ritualică și genetică, o modificare ambiguă a percepției colective.
În concluzie, solo show-ul What We Do Is Secret, realizat special pentru spațiul galeriei Zorzini, prezintă publicului un synopsis al studiului pe care Dan Beudean l-a desfășurat referitor la subiectul hibridizării și al încrucișării speciilor; în acest proiect, dimensiunea scenografică reprezintă cadrul instalațiilor și al desenelor propriu-zise, iar pasărea cuc joacă simultan rolul de dominatrix și maestru de ceremonii. Așezat în tăcere în punctul său de observație (simulacrul unei bucătării), Dan Beudean privește pe fereastră lumea înconjurătoare și îi remarcă anomaliile, reconstituind în secret fenomenul speciilor mutante.” (Adina Zorzini)

Număr de vizualizări :1130


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro