Scriitorul Emilian Galaicu-Păun, invitat la Festivalul de poezie de la Anvers şi Nemur

iun. 13th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 14-15 iunie 2012, Emilian Galaicu-Păun va participa la Festivalul de poezie de la Anvers, Belgia, iar în perioada 21-24 iunie, la Festivalul de poezie de la Nemur. Poezia din lumea întreagă este sărbătorită anual în Belgia prin două prestigioase festivaluri internaţionale care au loc la Anvers şi Namur. Scriitorul Emilian Galaicu-Păun din Republica Moldova a fost selecţionat de organizatorii cele două importante manifestări pentru a reprezenta poezia de expresie română, participarea sa fiind posibilă datorită sprijinului acordat de ICR Bruxelles.

Poeţi din Belgia, Olanda, Marea Britanie, Franţa, Estonia îşi vor citi creaţiile în original şi în versiune neerlandeză şi vor participa la dezbateri cu cititorii, în cadrul Festivalul de poezie de la Anvers. Emilian Galaicu-Păun, ale cărui poezii sunt traduse în neerlandeză de Jan Mysjkin, se va afla alături de belgienii Jan Lauwereyns, Luc Fierens şi de Will Stone, din Marea Britanie.

Festivalul de poezie de la Namur se desfăşoară între 21 şi 24 iunie. Anul acesta el este conceput ca o croazieră poetică de-a lungul fluviului Meuse. Scriitori, editori, muzicieni se reunesc timp de patru zile pentru dezbateri profesionale, dar şi pentru discuţii cu cititorii prilejuite de cîteva întâlniri-lectură, croaziere-spectacol, dar mai ales de „tîrgul de poezie” din 23 şi 24 iunie. Emilian Galaicu-Păun se va întîlni cu poeţi din Franţa, Marea Britanie, Statele Unite, Spania, Catalonia, Bosnia, precum şi cu poeţi belgieni de expresie franceză.

Sâmbătă, 16 iunie 2012, Emilian Galaicu-Păun va participa la un atelier de traducere organizat de ICR Bruxelles. Cel mai recent volum de versuri, Arme Grăitoare (2009), va constitui baza discuţiilor.

Număr de vizualizări :982


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro