„Până la capătul liniei” de Petre Barbu, lansat la Librăria Bastilia

iun. 18th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 20 iunie 2012, ora 19.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti (Piaţa Romană nr. 5) va avea loc lansarea volumului de proză scurtă „Până la capătul liniei” de Petre Barbu, Editura Cartea Românească. Prezintă: Carmen Muşat. Moderator: Bianca Burţa-Cernat.

„Până la capătul liniei” – publicată şi în ediţie digitală – este o carte tulburătoare despre iubire, moarte, suferinţe şi speranţe. O carte întocmai ca viaţa. Nimic nu există separat, protejat de o graniţă bine definită. Iubirea înfloreşte în preajma morţii şi luminează suferinţa, iar durerile se revarsă în speranţe. O carte în care personajele cred cu tărie că iubirea va învinge moartea şi că speranţele lor pot alina, ca nişte medicamente, suferinţele. Toate se regăsesc în câteva destine, greu de introdus într-un spaţiu bine delimitat şi imposibil de situat într-o ierarhie. Tocmai de aceea este frumoasă viaţa, pentru că le cuprinde pe toate, de-a valma, într-o dulce şi amară îmbrăţişare!

Petre Barbu (n. 20 iulie 1962) este ziarist la Adevărul Holding. A debutat editorial cu volumul de nuvele Tricoul portocaliu fără număr de concurs (Editura Cartea Românească, 1993). A publicat romanele Dumnezeu binecuvîntează America (Editura Nemira, 1995), Ultima tresărire a submarinului legionar (Editura Nemira, 1998), Blazare (Editura Polirom, 2005) şi volumul Teatru (Editura Unitext, 2003).

Număr de vizualizări :1446


2 Comments to “„Până la capătul liniei” de Petre Barbu, lansat la Librăria Bastilia”

  1. claudiu komartin spune:

    până și-n titlul articolului e scris greșit titlul cărții. cred că cineva scrie legat la ochi

  2. admin spune:

    Observatie corecta! Multumim

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro