„Lobby pentru Nicolau: Depolitizaţi TVR!”

iun. 25th, 2012 | By | Category: Postcard

Regizorul Cornel Mihalache a trimis o scrisoare deschisă adresată clasei politice din România prin care solicită depolitizarea Televiziunii Române, prin numirea în funcţiae de preşedinte al acestei instituţii pe Valentin Nicolau. Redăm scrisoarea deschisă, publicată la pagina web: http://www.corectnews.com/social/lobby-pentru-nicolau-depolitizati-tvr

Scrisoare deschisă

Onorabilei clase politice din România

Iunie 2012, de Sânziene

În acest ceas în care vă încordaţi forţele pentru a numi un nou Consiliu de Administraţie pentru instituţia noastră, după o lege veche şi după o rânduială precară a unui Parlament în continuă mişcare de du-te-vino, în care stânga-dreapta, sus-jos, alb-negru, bine-rău au devenit noţiuni aleatorii, vă solicităm un minut de atenţie.

Noi am făcut primul pas. Noi am ales. Noi am reuşit un vot clar, fără dubii electorale. Noi am ales pe cine să ne reprezinte. Voi veţi numi astăzi pe cine să vă reprezinte. Voi vorbiţi de depolitizarea Televiziunii publice. Aveţi ocazia să demonstraţi asta. Vă puteţi numi valorile pe locurile din acest nou Consiliu astfel încât cel care îl şi ne va conduce să fie dintre cei doi pe care noi, într-un efort de coagulare, i-am votat.

Noi aşa credem, că votul nostru a fost o coagulare de mândrie, o reacţie de respingere a atacurilor pe faţă sau pe dedesubt asupra instituţiei Televiziunii publice. Noi am avut un manager care a condus bine şi l-am vrut înapoi. Şi l-am votat cu un scor fără precedent.

Şi am făcut asta nu din disperare, nu din teamă, ci din dorinţa de a munci, de a ne reconsidera pe noi în oglinda noastră, de a reconstrui ce încropiri politice au distrus.

Noi suntem oglinda societăţii. Noi suntem România în mic. Tot ce se întâmplă între voi, cei care conduceţi România mare (vorba vine, că o fragmentaţi zilnic, lent, dar cu sârguinţă), toate cutremurele dintre voi nasc tsunami-uri care lovesc în turnul nostru de televiziune. Se desfiinţează şi se reînfiinţează guverne, se clatină preşedinţii, parlamentarii fug căutând adăpost. Ideologii contrare devin posibile, ideologii de intendenţă dispar, cumetriile rămân.

Într-o societate în care au ajuns toţi să dea cu pietre în toţi, fiecare în celălalt, e absurd să mai întrebi cine ridică primul piatra. De aia consideraţi Televiziunea o curvă.

Noi vrem să muncim pentru societate şi voi vreţi să ne desfiinţaţi. Voi ştiţi întotdeauna mai bine ce vrea această societate românească. Voi, care aţi compromis până şi culorile, şi portocaliul, şi roşul, şi verdele, şi albastrul, şi violetul. Voi, care vreţi de fiecare dată când veniţi la putere o societate monocoloră, cu ochelari monocolori pe nas. Şi ne coloraţi întâi pe noi, Televiziunea publică. Neînţelegând că nu se poate trăi decât în complementaritate, că roşul nu e roşu dacă nu există verde. Că portocaliul nu trăieşte dacă nu există albastru. Noi vrem lumină, şi voi ne arătaţi întunericul.

Noi vrem ca în fruntea valorilor voastre, numite de Voi în locurile dispuse de lege, să fie ce credem noi acum că ne trebuie şi l-am votat: un manager. Pe deasupra şi artist. Pe deasupra şi om care cunoaşte această instituţie: Televiziunea publică. Aveţi ocazia să începeţi depolitizarea. Puneţi-vă oamenii numiţi să-l voteze Preşedinte Director General în Consiliul de Administraţie al Televiziunii publice pe cel pe care noi l-am ales: Valentin Nicolau.

Cornel Mihalache, regizor”

Număr de vizualizări :1126


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro