„Cronici din San Francisco” de Armistead Maupin

iun. 25th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 26 iunie 2012, ora 18:00, la Librăria Bastilia din Bucureşti va avea loc lansarea romanului „Cronici din San Francisco” de Armistead Maupin, Editura Philobia. Vor participa: Florin Buhuceanu, Raluca Bibiri, Bogdan Ghiu, Liliana Popescu, Andreea Bibiri şi Bianca Biagini.

În cadrul acestui eveniment, cei prezenţi vor asista şi la un fragment din performance-ul „După Traian şi Decebal: din filele istoriei gay în România”, un spectacol de Mihaela Michailov şi Paul Dunca. De asemenea, fragmente din volum vor fi citite/interpretate de actorii Andreea Bibiri, Carmen Teodorescu, Oana Tudor, Radu Romaniuc, Virgil Aioanei.

Armistead Maupin s-a născut la Washington la 13 mai 1944 şi este un cunoscut scriitor american. În 1971, el se mută în San Francisco şi cinci ani mai târziu devine celebru pentru foiletonul pe care îl scrie pentru cotidianul „The San Francisco Chronicle”. Scurtele povestiri în foileton vor fi mai târziu publicate în şase volume tipărite, sub titlul „Cronicile din San Francisco”. Cărţile se bucură de un succes imediat şi ajung să fie vândute în şase milioane de exemplare în întreaga lume. Din 1993, cărţile sunt transpuse şi într-o miniserie de televiziune, cu titlul „Poveştile oraşului”.

Număr de vizualizări :1187


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro