Laureaţii Marelui Premiu pentru patrimoniu european/ Premiul Europa Nostra 2012

iun. 5th, 2012 | By | Category: Eveniment

Pe 1 iunie 2012, la Mânăstirea Jerónimos din Lisabona, au fost anunţaţi cei 6 laureați pe 2012 ai Premiului pentru patrimoniu european / Premiul Europa Nostra, în prezenţa doamnei Androulla Vassiliou, comisarul european pentru Educaţie, Cultură, Multilingvism şi Tineret, şi a tenorului Placido Domingo, preşedinte al Europa Nostra. La ceremonie au participat 1200 de persoane, printre care președintele Portugaliei Aníbal Cavaco Silva şi Prinţul Felipe şi Prințesa Letizia de Asturias.

Printre câştigătorii Marelui Premiu se află doamna Paraschiva Kovacs (Satu Mare, judeţul Harghita), la categoria 3 Serviciu dedicat patrimoniului http://www.europanostra.org/awards/87/.

În decizia de acordare a premiului, juriul a prezentat-o pe Paraschiva Kovacs drept „un exponent extraordinar” al oamenilor simpli şi dedicaţi pe care îi întâlnim peste tot în Europa şi care, deşi nu dispun de resurse importante, contribuie în mod semnificativ la acţiunile de conservare a artefactelor istorice pentru generaţiile de mâine.

Premiul publicului a fost acordat, în urma unui sondaj online, fortificațiilor din Pamplona (Spania) http://www.europanostra.org/awards/76/?pagename=projects&id=76/ .

Următorul termen limită pentru aplicații pentru 2013 la Premiul pentru patrimoniu european / Premiul Europa Nostra este de 1 octombrie 2012, iar următoarea decernare de premii va avea loc la Atena, în iunie 2013.


Număr de vizualizări :1078


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro