„Elixirul dragostei” sub bagheta dirijorului Noam Zur

iun. 5th, 2012 | By | Category: Eveniment

Una dintre cele mai îndrăgite creaţii de operă din lume „Elixirul dragostei” (“L’Elisir d’amore”) – capodoperă a compozitorului Gaetano Donizetti – va prinde viaţă la ONB, sub bagheta dirijorului  Noam Zur, sâmbătă, 09 iunie 2012, de la ora 18.00.

Născut în 1981, Noam Zur s-a afirmat ca unul dintre cei mai talentaţi tineri dirijori ai Israelului. În prezent, artistul este dirijorul principal al Kammerphilharmonie  din  Frankfurt.  A studiat la Academia de Muzică din Tel Aviv şi a participat la cursuri de măiestrie susţinute de dirijori şi profesori precum Zubin Mehta, Jorma Panula, Ilya Musin şi Neeme Järvi.

Între anii 2005 şi 2008, Noam Zur a fost  dirijor permanent şi director muzical al Orchestrei Filarmonicii şi Operei din Heidelberg (Germania) şi dirijor principal al Teatrului Aalto din Essen. În tot acest timp, Noam Zur a dirijat opere ca  Don GiovanniNunta lui Figaro (W.A. Mozart)Madama Butterfly (Giacomo Puccini);  Bărbierul din Sevilla (Gioachino Rossini); premiera europeană a operei Florencia en el Amazonas (Daniel Catán) şi numeroase lucrări simfonice sau vocal-simfonice.

În toamna anului 2010, Noam Zur a deschis stagiunea Operei de Stat din Viena, cu opereta Liliacul şi, ulterior, cu opera pentru copii Hänsel şi Gretel.

Anul trecut (2011), Noam Zur s-a bucurat de mare succes: a susţinut un turneu cu Kammerphilharmonie-Frankfurt în Israel şi a debutat la pupitrul dirijoral al orchestrelor Israel Camerata, Belgrade Philharmonic, Moscow Virtuosi, Orchestra de Cameră Netanya-Kibbutz şi Orchestra Simfonică din Israel.

Noua producţie ONB este pusă în scenă de regizorul italian Marco Gandini, care a lucrat pe scene importante din Italia şi din întreaga Europă, colaborând inclusiv cu celebrul regizor Franco Zeffirelli.

Din distribuţie fac parte artişti şi colaboratori ai ONB: Ioana Mitu, Lucian Corchiş, Daniel Pop, Vicenţiu Ţăranu, Cristina Eremia.

Număr de vizualizări :1333


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro