ICR Stockholm a preluat preşedinţia reţelei EUNIC Suedia

iun. 18th, 2012 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român de la Stockholm a fost ales, prin vot unanim, să preia preşedinţia reţelei EUNIC Suedia pentru următorul an, prin intermediul directorului adjunct al institutului, Eva Leonte.

Organizaţia EUNIC (European Union of National Institutes of Culture) este un parteneriat european al institutelor naţionale de cultură care investesc în proiecte culturale transnaţionale, cu scopul de a promova înţelegerea şi diversitatea culturală în societatea europeană şi de a îmbunătăţi dialogul cultural şi cooperarea cu ţări din afara Europei. EUNIC Stockholm s-a înfiinţat în octombrie 2007, iar activitatea de până în prezent a reţelei s-a aflat, pe rând, sub coordonarea Institutului Goethe, a Centrului Ceh şi a Institutului Polonez.

La iniţiativa Institutului Cultural Român de la Stockholm, reţeaua EUNIC Suedia va avea în septembrie 2012 cea mai însemnată colaborare de până în prezent, constând într-o participare comună, cu un stand propriu şi cinci seminarii, la ediţia din acest an a Târgului de Carte Bok&Bibliotek, cel mai mare târg de carte din Scandinavia. Standul EUNIC va fi organizat, în colaborare, de ICR Stockholm, Institutul Italian, Institutul Goethe, Institutul Polonez şi Ambasada Slovaciei la Stockholm şi va prezenta literatură contemporană din cele cinci ţări. Standul va fi completat de un program de evenimente la care s-au afiliat, de asemenea, Institutul Francez, Ambasada Austriei, Ambasada Elveţiei, Centrul suedez pentru traducători, precum şi diverse edituri suedeze. Cooperarea în cadrul EUNIC Suedia se înscrie în strategia ICR Stockholm de a prezenta literatura română în context european.

Număr de vizualizări :1206


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro