spot_img

Concert şi lansare de album: „IRIS- 35 de ani”

Miercuri, 20 iunie 2012, ora 18:00, în Club A din Bucureşti va avea loc aniversarea „IRIS- 35 de ani”, în cadrul Club A Rock Museum. Se va lansa albumul intitulat „IRIS- 35 de ani”, iar miercuri, 22 iunie 2012, în Piața Constituției va avea loc mega concertul aniversar „IRIS – 35 de ani”. Showul va surprinde esența activității de 35 de ani ai trupei.

Club A și TVR (emisiunea REMIX) propun un proiect despre care s-a făcut vorbire încă din 2006, cu ocazia lansării cărții „Timpul chitarelor electrice” de Doru Ionescu – acela al unui muzeu al rockului românesc (cu extensie spre folk și jazz). Un prim semn oficial și un prim pas în realizarea acestui proiect este ocazionat de Club A Rock Museum care se va inaugura cu această ocazie.

Acesta este locul magic în care fanii genului se vor putea întâlni cu exponate ale trupelor majore în istoria muzicii din România. Mai mult, săptămânal, ei vor putea urmări proiecții ale Integralelor Remix în cadrul Cinematecii TVRockFolkJazz.
Stagiunea Cinematecii debutează în săptămâna marelui concert – cu o proiecție având ca temă „IRIS – 35 de ani” (4 episoade a câte o oră).

IRIS nu a avut acces prea uşor în elitistul Club A, așa se face că în 1981 trupa a fost cenzurată de pe afișul celui de-al patrulea festival național. În 1982, o gală hard rock în str. Blănari nr. 14 a reparat nedreptatea cenzurii. După 1990, grupul a avut ușa deschisă oricând s-a ivit ocazia (cel mai recent anul trecut, la al al șaptelea festival), dar niciodată ca acum, în avanpremiera dublului eveniment al aniversării și al lansării discografice!

Club A Rock Museum face parte din proiectul Club A Music Café (cafenea și terasă) care se definește ca un loc de întâlniri face to face cu diverși artiști: muzicieni, scriitori, arhitecți, personalități culturale, actori, regizori.

Programul zilei de inaugurare:

18:00 – EXPO FOTO – vernisaj Iris, o trecere prin istoria vizuală a trupei (fotografii, afișe coperți de discuri) – curator: Doru Ionescu
18:30 – PROIECȚIE – Integrala Iris – 35 de ani (realizat de Doru Ionescu – TVR)
19:30 – CONCERT – VooDoo și Blue Pulse (pe scena Club A)
SESIUNE DE AUTOGRAFE – IRIS

IRIS o legendă vie a muzicii românești în 35 de ani de cariera muzicală, și-a păstrat fidel publicul, cucerind, pe parcursul timpului, noi și noi fani.
“Corabia cu pânze”, “Cine mă strigă în noapte”, “Trenul fără nas”, “Pe ape”, “Strada ta”, “Ultima Toamnă”, “Tot zbor”, “Somn bizar”, “Baby”, “Mirage”, “De vei pleca”, “Să nu crezi nimic” , “Iris Maxima”, “Tăcerea ta”, “Cât aș vrea să zbor” și acum în 2012 o colaborare inedită împreună cu Puya, “O lume doar a lor” o producție Mihai Alexandru (Al Mike), de altfel si el fost membru al formației 1986-1990, reprezintă doar câteva dintre mega-succesele grupului, de-a lungul anilor.

Iris înseamnă : 16 albume, 3 maxi-single-uri si un DVD/VHS peste 5.500 de concerte iar în 22 iunie 2012 o nouă filă pentru istorie va fi completată cu un super concert aniversar în Piața Constituției alături de invitați surpriză. Și după cum se numește și ultimul single Iris, chiar este O lume doar a lor, una minunată iar această ocazie chiar nu trebuie ratată.

„IRIS – 35 de ani”- albumul aniversar ce va fi lansat în anul 2012 va conține 14 piese, 7 single-uri reinterpretate, parte din istoria trupei și 7 piese noi, viitoare hituri ale trupei.
În același timp, „IRIS – 35 de ani” este un album dedicat fanilor trupei și realizat chiar de către aceștia. Cele 7 piese legendă care vor figura pe noul material IRIS au fost alese chiar de fanii trupei prin votarea acestora în intervalul 14 decembrie 2011 – 29 februarie 2012 pe site-ul oficial IRIS (www.trupairis.ro). Cele 7 piese câștigătoare sunt Floare de IRIS, Strada ta, Trenul fără nas, Somn bizar, Baby, Pe ape și Noaptea.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508