Grevă japoneză a Orchestrei Naţionale Radio!

iun. 15th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 15 iunie 2012, membrii Orchestrei Naţionale Radio au susţinut concertul de încheiere a stagiunii purtând banderole albe pe braţ, în semn de protest faţă de un nou regulament de evaluare şi salarizare pe care Demeter Andras, preşedintele Radio România, doreşte să îl aplice. Muzicienii au protestat decent şi în linişte, pe lângă purtarea de banderole albe oferind şi pliante informative melomanilor prezenţi la concert.


Potrivit concertmaistrul Orchestrei Naţionale Radio, Virgil Zvorişteanu, acest nou regulament nu ar face decât să îi oblige pe artişti să lucreze la normă, fără să se mai ţină cont de calitatea şi performanţa produselor culturale rezultate. Zvorişteanu crede că o persoană care este în stare să conceapă şi să impună un astfel de regulament este total în afara artei.

Cu toate că membrii formaţiilor muzicale au demonstrate că nu doresc o astfel de schimbare şi şi-au susţinut punctul de vedere în cadrul mai multor întâlniri avute cu Demeter Andras, acesta doreşte în continuare punerea în aplicare a regulamentului, propunându-l spre validare şi Consiliului de Administraţie (CA) al SRR după ce, se pare, proiectul nu a trecut de Comitetul director, care i-ar fi dat aviz negativ.

Demeter Andras a mai propus, în 2007, pe când era secretar de stat în Ministerul Culturii, o nouă lege privind organizarea şi funcţionarea instituţiilor de spectacole şi concerte, cunoscută la vremea respectivă drept „Legea teatrelor”, ce prevedea de asemenea introducerea unui nou sistem de evaluare profesională şi de salarizare. Propunerea sa a creat scandaluri şi proteste în rândul artiştilor şi sindicatelor acestora, precum şi a unor directori de instituţii culturale.

Număr de vizualizări :2067


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro