Scriitorul Bogdan O. Popescu, în rezidenţă la Ledig House, în America

mai 13th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 11 mai-2 iunie 2012, scriitorul Bogdan O. Popescu va fi prezent în America,  în cadrul rezidenţei de la Ledig House, în statul New York. Rezidenţa este susţinută de ICRNY.

Creată în anul 1992, rezidenţa de la Ledig House a găzduit sute de scriitori şi traducători din peste 50 de ţări. În fiecare an, Ledig House oferă unui număr de 20 de scriitori ocazia de a trăi şi a crea în această locaţie. Alături de numeroase evenimente informale, instituţia va găzdui în data de 12 mai 2012 o lectură publică a scriitoriilor rezidenţi, cu participarea lui Bogdan O. Popescu.

Poet cu un parcurs atipic, în acelaşi timp medic neurolog cu două doctorate, Bogdan O. Popescu a debutat în presa literară în 1987, în Suplimentul Literar Artistic al Scânteii Tineretului (SLAST). Volumul său de poezii La revedere, prinţesă! (Editura Vinea, 1995) a fost distins cu Marele Premiu „Ion Vinea” pentru debut literar. După ce i-au fost publicate mai multe volume de poezie la edituri cunoscute, Viaţă de aruncat (Editura Polirom, 2011) reprezintă debutul autorului în proză. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 2002.

Număr de vizualizări :1013


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro