Poezia, un stimulent contagios

mai 15th, 2012 | By | Category: La Țintă!

În curând, în perioada 16-20 mai 2012 va începe Târgul Naţional al Cărţii de Poezie/Festivalul de Poezie Bucureşti, ediţia a III-a. Pentru cei nefamiliarizaţi cu poezia, acesta este un must do, un eveniment în cadrul căruia poezia nu va fi găsită doar între copertele cărţilor. Scriitori din toată ţara, nedebutaţi, debutanţi, tineri în ascensiune sau scriitori deja afirmaţi vor putea fi urmăriţi în cadrul lansărilor de carte, lecturilor publice, dezbaterilor şi întrunirilor literare. De asemenea, cărţile cele mai bune de poezie apărute în anul editorial 2011 vor fi prezentate în cadrul Galei Poezie de 10!

Publicul va putea căuta şi găsi titluri publicate de edituri reprezentative de poezie, va putea asista la dezbateri despre literatura anilor `80, evoluţia şi impactul său asupra literaturii actuale, va asculta pianişti, percuţionişti sau chitarişti într-un melanj muzical-poetic, se va putea întâlni cu personalităţi din lumea teatrului, recitând poezie.

Într-un moment în care tot mai mulţi tineri scriu şi cred cu tărie în puterea poeziei, într-un moment în care se dezvoltă programe de perfecţionare a personalului care lucrează în domeniul editorial şi crede în puterea pe care o are cartea, într-un moment în care poezia nu mai este doar pentru o clasă elitistă, publicul devine un pion important, iar stimularea apetitului pentru poezie poate deveni contagios, printr-o reeducare continuă şi activă, prin implicarea şi comunicarea directă cu autorul în carne şi oase.

Mai multe informaţii despre această ediţie a TNCP la pagina web: https://www.agentiadecarte.ro/2012/05/targul-national-al-cartii-de-poezie-editia-a-iii-a/

Andra Rotaru

Număr de vizualizări :1852


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro