Poeţi români contemporani, publicaţi în Turcia

mai 30th, 2012 | By | Category: Eveniment

Revista din Istanbul C.N. (Ç .N. / Çeviri Edebyatı), nr 16/2012,  publică, în versiunea turcă realizată de traducătorul şi poetul Erkut Tokman, Dosarul nr. 2 al poeziei româneşti contemporane, realizat după o selecţie propusă de poeta Niculina Oprea. În paginile revistei din Istanbul sunt publicate poeme de Carolina Ilica, Dumitru M. Ion, Lana Valeria Dumitru, George Grigore, Gabriela Creţan, Floarea Ţuţuianu, Paul Aretzu, Liviu Ioan Stoiciu, Peter Sragher, Nicolae Coande şi Ioan Es. Pop.

Dosarul nr .2  al poeziei româneşti contemporane face parte din Proiectul de promovare a literaturii române în Turcia, respectiv a literaturii contemporane turceşti în România, proiect pus la cale de cei doi promotori culturali pentru România şi Turcia (Niculina Oprea si Erkut Tokman).

Dosarul nr.1 al poeziei româneşti contemporane a fost publicat în revista Yasakmeyve, nr. 46/2010, iar poeţii publicaţi au fost Mircea Bârsilă, Niculina Oprea, Simona-Grazia Dima şi Virgil Diaconu.

„Aşa cum aminteşte în nota sa traducătorul Erkut Tokman, acest proiect este un prilej de cunoaştere a creaţiei poeţilor celor două culturi dar şi un prilej de apropiere a publicul interesat de actul cultural şi mai ales de poezia contemporană. Literatura română se bucură de o promovare constantă în Turcia atât prin publicarea traducerilor scriitorilor români cât şi prin invitaţiile primite la marile festivaluri literare organizate în această ţară.”, a scris Niculina Oprea.

Număr de vizualizări :1841


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro