Festivalul Internaţional de Poezie Caraş-Severin „Porţile Poeziei”, ediţia a I I-a

mai 30th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 30 mai-3 iunie 2012, va avea loc ediţia a II-a a Festivalului Internaţional de Poezie Caraş-Severin „Porţile Poeziei”. În cadrul evenimentului vor avea loc meetinguri internaţionale de poezie, deplasări pe rute de importanţă istorică, spectacole susţinute de Ansamblul ,,Hora Caraşului” al Casei de Cultură ,,Mihai Eminescu” din Oraviţa, discuţii libere cu toţi participanţii privind cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie Caraş-Severin, ,,Porţile Poeziei” etc. Ediţia din acest an este organizată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional al României, Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional a judeţului Caraş-Severin, Consiliul judeţean Caraş-Severin, Fundaţia ,,Activity” şi CEZ Group România. Invitaţii de onoare ai Festivalului sunt: ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Excelenţa Sa Mircea Diaconu, precum şi reprezentanţii CEZ Group România: director economic Daniel Răduţ şi PR Angelica Barbu.

FESTIVALUL reprezintă un proiect cultural major al judeţului Caraş-Severin, la care vor participa aproximativ 30 de poeţi din 15 state ale lumi, alături de scriitori, artişti şi oameni de cultură din ţară şi din judeţul Caraş-Severin.

Programul FESTIVALULUI presupune manifestări de promovare, în Regiune şi-n Europa, a valorilor literare contemporane şi, totodată, a impresionantului patrimoniu cultural, în special de factură tehnică şi industrială, a judeţului Caraş-Severin. Toate manifestările se vor desfăşura în clădiri monumente istorice de importanţa naţională din Caraş-Severin.

FESTIVALUL urmăreşte două aspecte: de prezentare literară, turistică, artistică, religioasă, şi, bineînţeles, a valorilor de patrimoniu a judeţului Caraş-Severin, şi, pe de altă parte, de cuprindere a judeţului Caraş-Severin pe harta festivalurilor de poezie din ţară şi străinătate.

Număr de vizualizări :2155


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro