Mircea Cărtărescu lansează „ORBITOR/ De Trofee”, la Bruxelles şi Amsterdam

mai 10th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 15-16 mai 2012, Mircea Cărtărescu se va întâlni cu publicul cititor la Bruxelles şi Amsterdam, în cadrul unui turneu literar organizat de ICR Bruxelles, cu prilejul apariţiei celui de-al doilea volum din trilogia „ORBITOR/De Trofee”, la editura olandeză De Bezige Bij.

Turneul literar la care participă Mircea Cărtărescu include o seară literară la Casa Internaţională a literaturii din Bruxelles – Passa Porta pe 15 mai 2012, ora 20.00, care va fi moderată de cunoscutul jurnalist flamand al postului de televiziune CANVAS, William Van Laeken, urmată de două evenimente literare la Amsterdam.

La invitaţia lui Margot Dijkgraaf, scriitoare, critic literar şi directoarea centrului academic-cultural SPUI 25, Mircea Cărtărescu va participa, pe 16 mai 2012, la o întâlnire cu publicul cititor olandez, prilejuită de apariţia, special pregătită pentru această dată, a celui de-al doilea volum din trilogia „ORBITOR”, la editura De Bezige Bij, în traducerea lui Jan Willem Bos.

Acest eveniment literar este urmat de participarea scriitorului Mircea Cărtărescu la Noaptea Literaturii Europene, ce va avea loc la Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), în prezenţa unor mari autori europeni din Austria, Republica Cehă, Danemarca, Franţa, Germania, Olanda, Marea Britanie şi Ungaria.

Noaptea Literaturii Europene este o conferinţă dedicată literaturii europene contemporane carese înscrie în seria întîlnirilor literare desfăşurate simultan în mai multe capitale europene, în luna mai, menite să pună în lumină cei mai importanţi autori europeni contemporani.

Manifestarea este organizată de EUNIC în Olanda în colaborare cu Openbare Bibliotheek Amsterdam (Biblioteca Publică din Amsterdam).

Număr de vizualizări :1867


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro