„Bulgaria-ghid turistic” de Adina Baranovschi

mai 10th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Vremea, în colecţia „În jurul lumii”, a apărut volumul „Bulgaria-ghid turistic” de Adina Baranovschi.

Datorită apropierii geografice şi a legăturilor istorice, Bulgaria este pentru români o destinaţie ideală de vacanţă. Lunga ei istorie a lăsat în urmă mărturii impresionante, vestigii ale Antichităţii, biserici şi mănăstiri străvechi, unele înscrise pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Iubitorii vacanţelor culturale vor descoperi un teritoriu cu o mare zestre de opere de artă unice. Natura generoasă, clima agreabilă atât vara cât şi iarna, bogăţia folclorică, ospitalitatea locuitorilor, litoralul înzestrat cu dotări de calitate sunt tot atâtea argumente peantru a petrece clipe memorabile în Bulgaria.

Ghidul este de un real ajutor şi datorită capitolului Sfaturi practice, care include informaţii despre: Puncte de graniţă, CI sau paşaport?, Da şi nu, Internet şi comunicaţii, Cazare, Carduri de credit, Moneda, Sărbători legale, Cu automobilul, Mâncarea, Băutura, Reprezentanţe diplomatice, Numere de telefon importante, Mic dicţionar român-bulgar.

Număr de vizualizări :1184


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro