Michael Astner la Craiova

mai 27th, 2012 | By | Category: Postcard

Pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro am primit, de la scriitorul Corneliu Vasile un text despre prezența  lui Michael Astner la Craiova. Redăm , mai jos, textul integral.


Scriitorul a fost prezent, vineri, 26 mai 2012, la Craiova, pentru conferința ”Drumuri europene într-o țară închisă”, susținută  odată cu la lansarea cărții sale ”Țara transformată-n  vânt”. Invitația i-a fost adresată de Casa de Cultură Traian Demetrescu, condusă de Alexandru Stuparu, în cadrul proiectului lunar ”Scriitori la Tradem”, fiind onorată de un public interesat de cultură, de scriitorii Nicolae Coande, moderator, și Ion Maria (filiala Craiova a USR), subsemnatul (filiala București), de profesori și elevi inclusiv din alte orașe  și județe ale Olteniei.

Născut într-un sat de sași  din zona Sibiului, Astner a studiat filologia la Iași, colaborând la numeroase edituri și periodice din țară și din lumea germanofonă, unde a locuit mai mulți ani. El a prezentat mediul literar și universitar european,unde a  fost bursier, ca și moderatorul, răspunzând la întrebările unui public interesat de spiritualitate, de evoluția civilizației europene, o lume fără „țoape cu laptoape” , unde oamenii nu cer să se facă  tăcere pentru a răcni la telefoanele mobile. Un univers al ordinii, discreției, respectului pentru valorile culturale și civice.

Michael Astner a citit câteva din poeziile sale, fiind urmărit cu mult interes de cei prezenți, și a  lăsat o frumoasă impresie de scriitor cultivat,  înzestrat cu  talent, modestie și sociabilitate, calități  care nu se întâlnesc  de multe ori  laolaltă.

Menționez că aceeași instituție culturală oferă spațiu multor alte manifestări de mare impact: expoziții de pictură, grafică și sculptură, asociații și cercuri de cultură, între care cenaclul epigramiștilor olteni, festivaluri și concursuri literare, muzicale sau plastice.

Corneliu VASILE

Număr de vizualizări :1195


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro