Editura Spandugino, la Târgul de Carte Bookfest

mai 27th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Editura Spandugino va aduce, la standul din cadrul Târgului de carte Bookfest 2012, autori, traducători şi critici literari, în cadrul evenimentului „Întâlniri din biblioteca ta”. Autorii prezenţi sunt Yasmina Khadra – scriitorul francez de origine algeriană, câştigător al Marelui Premiu de literatură Henri Gal pentru întreaga sa operă, profesorul Mihai Dinu, distins anul trecut de Uniunea Scriitorilor din România cu premiul pentru „Critică şi istorie literară, eseu”, medicul, profesorul şi traducătorul C.D. Zeletin şi profesorul Giancarlo Repetto.


Calendarul evenimentelor este următorul:

Miercuri, 30 mai 2012, ora 14:00: Lansarea primului volum din seria ”Scrieri”, de C.D. Zeletin

Participă: Smaranda Bratu Elian, Radu Şerban Palade, Lavinia Spandonide, C.D. Zeletin

Volumul 1 al ”Scrierilor” lui C.D. Zeletin ilustrează într-o măsură mai mare decât următoarele aspectul de creaţie artistică al operei sale, celelalte volume urmând să fie consacrate eseisticii, istoriografiei şi tălmăcirii de poezie clasică italiană şi franceză.

Miercuri, 31 mai 2012, ora 16:00: Lansarea volumului ”Chronosophia – chipuri ale timpului”, de Mihai Dinu

Participă: Solomon Marcus, Mihai Zamfir, Lavinia Spandonide, Mihai Dinu

La aniversarea a 70 de ani şi la zece ani de la prima apariţie a volumului ”Chronosophia – chipuri ale timpului”, Mihai Dinu readuce în prim-plan, odată cu această nouă ediţie revăzută, publicată în colecţia „Distinguo”, un studiu original, extrem de complex asupra timpului. Ineditul constă în modalitatea prin care autorul scrutează obiectiv tocmai percepţia subiectivă asupra timpului. Timpul este privit în lumina filosofiei, psihologiei, matematicii, teoriilor muzicii şi literaturii şi, în final, a teologiei.

Joi, 1 iunie 2012, ora 16:00: Lansare ”O călătorie printre cărţile mele”, de Giancarlo Repetto

Participă: Smaranda Bratu Elian, Oana Boşca Mălin, Lavinia Spandonide, Giancarlo Repetto

Giancarlo Repetto, profesor şi scriitor, invită cititorul tânăr într-o călătorie imaginară printre cărţile din propria bibliotecă. Alegând un traseu organizat şi structurat, autorul încurajează lectura printr-un parcurs ce trece de la literatură la istorie, de la eseistică la filosofie, cu un accentuat ton ironic şi autoironic, ce se doreşte a fi simpatic, dar nu pedant.

Sâmbătă, 2 iunie 2012, ora 12:00: Lansarea romanului ”Ceea ce ziua datorează nopţii”, de Yasmina Khadra

Participă: Yasmina Khadra, Alexandru Matei, Mariana Alexandru, Lavinia Spandonide

”Ceea ce ziua datorează nopţii” este poate cea mai impresionantă, profund umană, carte a Yasminei Khadra (pseudonim literar al autorului francez de origine algeriana Mohammed Moulessehoul). Un adevărat imn adus dragostei sub toate formele sale: prietenie, dragostea-pasiune, dragostea filială, dragostea de ţară. Însuşi autorul mărturiseşte că adevărata sa intenţie a fost să scrie „un mare roman de dragoste, în genul operelor ”Pe aripile vântului” sau ”Doctor Jivago.” Romanul a primit Premiul France Télévisions 2008, Prix des Lecteurs de Corse (2009) – Premiul cititorilor corsicani şi a fost ales Cea mai bună carte a anului 2008 de prestigioasa revistă literară LIRE. În 2011, scriitorului i-a fost decernat de către Academia Franceză şi Institutul Francez Marele Premiu de literatură Henri Gal pentru întreaga sa operă.

Standul Editurii Spandugino se află în pavilion C4 din cadrul Târgului de carte Bookfest, găzduit la Romexpo.

Număr de vizualizări :1250


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro