Concursul naţional „Poezie de puşcărie” şi-a desemnat câştigătorii

mai 13th, 2012 | By | Category: Postcard

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, Societatea Română de Radiodifuziune, Asociaţia EURO CULTURART și Editura Tracus Arte, a organizat, în perioada 1 martie – 16 mai 2012, ediţia a IV-a a Concursului naţional „Poezie de puşcărie”, proiect adresat persoanelor private de libertate din sistemul penitenciar românesc. Festivitatea de premiere a Concursului naţional „Poezie de puşcărie” va avea loc pe 16 mai 2012, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, începând cu ora 10.00, în cadrul Târgului Naţional al Cărţii de Poezie şi al Festivalul de Poezie Bucureşti – Tu Nu Citeşti Poezie?”.

Aflat la a IV-a ediţie, concursul naţional „Poezie de puşcărie” s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni: poezie destinată adulţilor, poezie destinată minorilor, lirică socială şi trofee. Elementul de noutate al acestei ediţii l-a constituit concursul de trofee (obiecte din diferite materiale confecţionate manual de către persoanele private de libertate, în cadrul atelierelor de terapie ocupaţională şi cerurilor de artizanat) câştigătorul competiţiei la secţiunea „Poezie” urmând să primească Trofeul concursului.

Câştigătorii acestei ediţii:
Armeanu Alin Constantin, Penitenciarul Aiud, mențiune
Crăcană Ionuț, Penitenciarul Aiud, mențiune
Ingrid Beatrice Costache, Penitenciarul Arad, mențiune
Al-Chalabi Hedir-Andra, Penitenciarul Arad, premiul III
Ioan I. Grigoraș, Unitatea Penitenciară Botoșani, premiul II
Cristian Ochrim, Unitatea Penitenciară Botoșani, premiul III
Gheorghiu Robert Andrei, Penitenciarul Rahova, mențiune
Mocanu Vasilică, Penitenciarul Rahova, premiul III
Ionescu Florin, Penitenciarul Focșani, premiul II
Barbu Valeriu, Penitenciarul Galați, premiul I
Pintea Ionuț, Penitenciarul Gherla, mențiune
Cătălin Ifrim, Penitenciarul Iași, premiul I
Sugeac Gabriel, Unitatea Penitenciară Mărgineni, mențiune
Pușcuță Zenovi, Unitatea Penitenciară Mărgineni, mențiune
Milea Mihai, Penitenciarul Poarta Albă, mențiune
Sârbu Luminița Ionela, Penitenciarul Târgșor, mențiune
Vârtej Ana Maria, Penitenciarul Târgșor, premiul III
Ciobanu Alexandra Oana, Penitenciarul Târgșor, mențiune
Pepelea Anca, Penitenciarul Târgșor, premiul III
Oanță Maree Daniela, Penitenciarul-spital București-Jilava, premiul II

La ediţia a IV-a concursului „Poezie de puşcărie”, la toate cele 4 secţiuni, au participat aproximativ 270 persoane private de unitate, din peste 30 de unităţi penitenciare şi centre de reeducare, iar efortul acestora s-a concretizat în peste 475 de poezii şi lucrări de lirică socială şi 25 de obiecte artizanale.

Juriul a fost format din scriitorii Andra Rotaru, Dan Mircea Cipariu (președinte) și Ioan Cristescu.

La festivitatea de premiere vor participa persoane private de libertate desemnate câştigătoare şi va fi organizată o expoziţie a lucrărilor incluse în secţiunea „Trofee”.
Proiectul naţional „Poezie de puşcărie” are ca scop încurajarea afirmării persoanelor private de libertate în domeniul artistic şi participarea acestora la activităţi valorizatoare, care să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, la creşterea încrederii în propria persoană, dar şi promovarea unei imagini obiective a sistemului penitenciar, ca serviciu social aflat în slujba comunităţii.

Număr de vizualizări :1969


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro