”The Golden Hours”, la Galeria Călina

mai 13th, 2012 | By | Category: Eveniment

Luni, 14 mai 2012, de la ora 18.00, la Galeria Călina (1-3 Mărășești , 300086 Timișoara), va avea loc vernisajul expoziției ”The Golden Hours”, care cuprinde lucrări ale artiștilor Aitch și Saddo. Evenimentul face parte din programul curatorial ”Camera Lucinda”, fiind a treia expoziție organizată în cadrul acestui program.


”Fiecare dintre noi păstrează în secret o colecţie de amintiri, jurnale, cărţi de poveşti şi dinţi de lapte. Mare parte din ceea ce suntem astăzi se datorează lucrurilor care ne-au populat copilăria şi pe care le-am ascuns într-un sertar pe care doar Peter Pan ar mai putea să îl descopere.

Aitch își reconstruiește istoria personală prin alter-ego-urile și personajele propriei biografii. Se întoarce într-un univers care la șapte ani încăpea într-un apartament cu doua camere, „locuit” de bunici, zâne, mirosuri familiare și furnici înfricoșătoare. Recuperând amintirile „fetiţei”, ea reface povestea care constituie identitatea și îi dă sens. Şi povestea trebuie luată în serios de oamenii mari.

Saddo observă cu atenție bizareriile lumii în care trăieşte și le adună într-o arhivă de senzaţii şi impresii alcătuind un monstruos portret oniric al societății de azi. Mitologia, religia, arhetipurile și imagistica lowbrow sunt instrumentele prin care el reface vârste și anotimpuri demult uitate. Iar personajele antropomorfice completează peisajul fantastic al unei lumi tot mai fragile.” Diana Marincu, coordonator ”Camera Lucinda”

Număr de vizualizări :1141


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro