”Micile Vedete de la țară”, la Festivalul de Film de la Cannes

mai 22nd, 2012 | By | Category: La Țintă!

De curând, la Festivalul de film de la Cannes a avut loc premiera filmului educativ pentru copii ”Micile Vedete la țară”, realizat în cadrul Școlii de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete. Este singurul film românesc pentru copii care participă anul acesta la Cannes și este pentru al doilea an consecutiv când filmele de scurt metraj pentru copii în regia Arianei Pendiuc sunt prezente la cel mai prestigios festival din lume.


”Micile Vedete la țară” a participat la secțiunea Short Film Corner, dedicată profesioniștilor din industria filmului, dar și în programul Romanian Short Waves, alaturi de alte scurt metraje ale tinerilor regizori români prezenți la festival. În film joacă peste 30 de copii, elevi ai Școlii Micile Vedete, iar subiectul filmului îl constituie întâmplările haioase care au loc după ce un grup de copii de la oraș vine în vizită la un grup de copii care locuiește la țară. Înfruntarea dintre cele două tabere declanșează situații conflictuale comice, dar care au o morală foarte bine ghidată spre înțelegerea și aprecierea modului de viață al copiilor care provin din comunități diferite.

Declarația Ariana Pendiuc, regizorul filmului: „Lăsând modestia deoparte, pentru mine, dar și pentru toți copiii școlii este, într-adevăr, o realizare. Gândiți-vă că în România nu se mai fac filme pentru copii de ani buni, iar noi, în mai puțin de doi ani, am făcut opt scurt metraje care fac parte din seria Aventurile Micilor Vedete, iar două dintre ele au fost selecționate la Festivalul de Film de la Cannes și asta pe lânga multe alte participări la festivalurile pentru copii. Când ne întoarcem, continuăm preselecția pentru Atelierul de vară Micile Vedete, filmăm încă două scurt metraje și lucrăm la proiectul primului nostru film de lung metraj pentru copii… adică suntem precum TGV-ul franțuzesc.”

Declarație Ema Pendiuc, producătorul filmului: „Cannes-ul este un loc foarte special pentru noi. Într-adevăr, este al doilea an de când venim aici cu filmele pentru copii, dar, pentru noi, în formula regizor – Ariana Pendiuc, director de imagine – Cosmin Croitoru și eu, producători, este al treilea an consecutiv în care participăm la festival. Iar, în total, avem patru filme de scurt metraj selecționate în 3 ani. Ni s-a dat o șansă si am profitat din plin de ea.”

Număr de vizualizări :1184


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro