„O vară fără bărbaţi” de Siri Hustvedt

apr. 29th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia „Biblioteca Polirom”, a apărut volumul „O vară fără bărbaţi” de Siri Hustvedt, în traducerea Veronicăi D. Niculescu. Până în acest moment, volumele autoarei au fost traduse în trezeci de limbi.

„O vară fără bărbaţi are aerul unei cărţi luminoase, în ciuda unui subiect de viaţă şi de moarte… Printre părţile cele mai încântătoare ale romanului se numără analizele asupra femeilor şi bărbaţilor, dar şi Mia însăşi, personajul central, o fiinţă onestă, spirituală şi înţelegătoare.” (The New York Times Book Review)

Siri Hustvedt (n. 1955, Northfield, Minnesota) a urmat cursurile colegiului St. Olaf din Northfield până în 1977. A studiat apoi la Columbia University din New York, unde şi-a susţinut şi doctoratul în literatură engleză în anul 1986. Între timp începe să scrie literatură şi debutează în 1978 cu un poem publicat în Paris Review. În 1982, Siri Hustvedt s-a căsătorit cu prozatorul Paul Auster. În acelaşi an a publicat volumul de poeme Reading to You, după care a început să scrie proză. Două dintre povestirile sale au fost incluse în antologiile anuale Best American Short Stories din 1990 şi 1991, iar ulterior i-au apărut romanele The Blindfold (1992), The Enchantment of Lily Dahl (1996), What I Loved (2003) şi The Sorrows of an American (2008). Pe lîngă scrierile de ficţiune, Siri Hustvedt a mai publicat şi cîteva volume de eseuri. În 2011 îi apare romanul The Summer Without Men (O vară fără bărbaţi).

Număr de vizualizări :1299


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro