Festivalul Filmului Evreiesc București la Cinema Studio și Muzeul Național al Țăranului Român

apr. 25th, 2012 | By | Category: Postcard

În perioada 27 aprilie – 3 mai 2012, la Cinema Studio și Muzeul Național al Țăranului Român va avea loc ediția a II-a a Festivalului Filmului Evreiesc București (Bucharest Jewish Film Festival – BJFF). Această ediție propune publicului o bogată selecție de peste 50 de filme, majoritatea în premieră în România.

Festivalul se înscrie într-o rețea ce include peste 130 de evenimente organizate în întreaga lume sub brand-ul Jewish Film Festival și se adresează cinefililor pasionați de excelență și inedit în arta cinematografică, publicului de orice vârstă, doritor să se informeze despre bogata moștenire culturală evreiască la nivel mondial, cu accent pe Estul Europei și România.

Programul ediției de anul acesta a festivalului, disponibil online la www.bjff.ro, include lungmetraje, scurtmetraje, documentare, opere de ficțiune și filme de animație, de la cele mai noi producții, majoritatea în premieră în România, până la pelicule de cinematecă, precum și expoziții de artă, workshop-uri și dezbateri cu tematică iudaică.

Ediția de anul acesta cuprinde mai multe secțiuni: Panorama, Invitat permanent – Israel, Competiție (film documentar), Eveniment (secțiune dedicată filmului polonez Korczak, proiectat în noua variantă HD, cu ocazia anului Korczak în Polonia), Film document – proiecție în prezența regizorului, Andrei Călărașu, și Omagiu – secțiune dedicată cineastului Doru Segal.

Cinema Studio va fi gazda filmelor de ficțiune, în timp ce documentarele vor fi proiectate în incinta Muzeului Național al Țăranului Român.

Țara invitată a acestei ediții este Polonia, reprezentată de filmul Galei de deschidere (sâmbătă, 28 aprilie 2012, la Cinema Studio) – ”In Darkness” (regia: Agnieszka Holland, 2011), nominalizat anul acesta la Premiile Oscar, la categoria Cel mai bun film străin, de pelicula ”Joanna” și de filmul-eveniment ”Korczak”, precum și de două documentare înscrise în competiție.

Alături de filmele din program, la Bucuresti vor fi prezenți regizori și producători, personalități ce se vor întâlni cu specialiștii din cinematografia românească, cu reprezentanții mass-media și, nu în ultimul rând, cu publicul bucureștean.

Accesul la proiecții este liber, în limita locurilor disponibile, cu excepția Galei, unde accesul se va face pe bază de invitație nominală.

Festivalul Filmului Evreiesc Bucureşti este organizat de Fundația Culturală Art Promo și NOI Media Print S.A., sub patronajul de onoare al: Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Ambasadei Statului Israel la București, Ambasadei Statelor Unite, Ambasadei Germaniei, Consiliului General al Municipiului București – Comisia Învățământ, Cultură, Culte și Sport.

Evenimentul are loc cu sprijinul: Primăriei Municipiului București, ARCUB, Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Departamentului pentru Relații Interetnice, Institutului Cultural Român, Polish Film Institute și Centrului Național al Cinematografiei. Parteneri: Federația Comunităților Evreiești din România, Comunitatea Evreilor din București, Muzeul Național al Țăranului Român, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Institutul Goethe, Institutul Cultural Polonez, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso” din București, Uniunea Cineaștilor din România, UNATC, Castel Film, Fundația Mereu Aproape, Restitutio Benjamin Fondane.

Număr de vizualizări :1068


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro