Adrian Mociulschi, nominalizat la Premiile Fryderyk

apr. 25th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 26 aprilie 2012, va avea loc Gala Fryderyk Awards şi va fi transmisă în direct de canalul 2 al Televiziunii Poloneze (TVP2). Un album discografic care a întrunit mai multe nominalizări este şi “New Polish Music for Choir” (Musica Sacra Edition), în care semnează muzicieni de prestigiu, precum Adrian Mociulschi – laureat al Premiului China Radio International şi al Premiului Municipalităţii Oraşului Montserrat.


Premiile Grammy, acordate de Academia Naţională de Arte şi Ştiinţe de Înregistrare, din S.U.A., sau Premiile Fryderyk Awards, în Europa, acordate sub auspiciile Academiei de Fonografie înfiinţată prin rezoluţia Adunării Generale a ZPAV (Polish Society of the Phonographic Industry), îi aduc în prim plan pe cei mai valoroşi muzicieni ai momentului, spre bucuria tuturor iubitorilor de frumos.

În acest an, compozitorul Wojciech Kilar, cunoscut publicului de la noi prin coloana sonoră a filmului A Noua Poartă (The Ninth Gate, regia semnată de Polanski) va primi Premiul “Golden Fryderyk” pentru întreaga activitate de creaţie, la data de 26 aprilie.

Despre compozitorul Adrian Mociulschi, maestrul de renume internaţional Gheorghe Zamfir a declarat recent că “nobleţea sufletească se capătă prin credinţă, demnitate şi dăruire totală, prin ceea ce faci. Or, Adrian Mociulschi face parte din grupul oamenilor nobili pe care îi mai avem.”

Referitor la această reuşită internaţională, compozitorul Adrian Mociulschi a spus că “armonia apropie oamenii, arta nu cunoaşte frontiere în timp şi în spaţiu, opera autentică poartă cel mai bine mesajul dialogului intercultural. Această nominalizare la Premiile Fryderyk 2012 reprezintă o reuşită colectivă sub semnul europenităţii şi, în definitiv, recunoaşterea meritelor muzicii.”

Număr de vizualizări :1141


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro