Colecţia „Pasărea măiastră” a Editurii Vellant, lansată la Cărtureşti Verona

apr. 2nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 6 aprilie 2012, ora 18:30, în mansarda Librăriei Cărtureşti Verona din Bucureşti, Editura Vellant lansează colecţia „Pasărea măiastră”, un proiect care îşi propune să readucă poveştile româneşti în atenţia cititorilor prin ilustrarea şi reinterpretarea lor vizuală de către artişti români contemporani. Cele trei titluri care deschid colecţia sunt: „Povestea lui Harap-Alb” de Ion Creangă, ilustrată de Cristiana Radu, „Făt-Frumos din lacrimă” de Mihai Eminescu, cu ilustraţii de Nura El-Sayed, şi „Zâna Zorilor” de Ioan Slavici, cu ilustraţiile Mădălinei Andronic.

În cadrul lansării, în mansarda Cărtureşti vor fi expuse câteva dintre planşele de lucru ale ilustratoarelor implicate în proiect, în anticiparea unei expoziţii mai ample care va avea loc în Ceainăria Cărtureşti Verona în perioada 8-14 mai 2012.

Lansarea colecţiei este un prilej de reluare a discuţiilor despre povestea şi ilustraţia românească alături de ilustratoarele implicate în proiect, de scriitoarea Ioana Nicolaie, de criticul de artă Igor Mocanu şi de Simona Răuţă, directorul editorial Vellant. În acelaşi timp, evenimentul de vineri seară este o bună ocazie de a descoperi metode de lucru, stiluri şi planşe care stau la baza ilustraţiilor din colecţia „Pasărea măiastră”. Cei prezenţi vor avea parte de o expunere interactivă a procesului de lucru chiar din partea ilustratoarelor, iar pe cei mici îi va aştepta un atelier de ilustraţie condus de Doina Anghel, coordonator de proiecte la Studio Creativ. Cele trei titluri din colecţie vor fi studiate apoi într-o serie de ateliere de creaţie adresate copiilor, desfăşurate pe timp de weekend, în perioada 21 aprilie – 7 mai în Ceainăria Cărtureşti.

Colecţia „Pasărea măiastră”, care îşi propune să îmbrace poveştile româneşti în haine noi, şi seria de felicitări şi cărţi poştale „Vellant iubeşte ilustraţia românească” fac parte dintr-un proiect mai amplu al Editurii Vellant de descoperire, susţinere şi promovare a talentului în materie de design, ilustraţie de carte şi arte vizuale româneşti.

Număr de vizualizări :1122


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro