Atelier 030202 găzduieşte expoziţia „Ecuația vitezei de reacție” de Simona Dobrescu

apr. 2nd, 2012 | By | Category: Proiecte

Joi, 5 aprilie 2012, ora 19:00, la Atelier 030202 (Strada Sf. Vineri nr 11, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei „Ecuația vitezei de reacție*” de Simona Dobrescu. Curator: Olivia Niţiş. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 5-24 aprilie 2012.

„Simona Dobrescu investighează relațiile dintre genuri sub umbrela convențională a heterosexualității. Este un discurs personal despre chimia cinetică dintre bărbat și femeie, doi indivizi în ale căror vieți interferează o gamă largă de aspecte socio-culturale care le influențează reacțiile și le definesc identitatea. Chestionarea identității reprezintă rezerva de luciditate a omului în contextul dinamismului zgomotos și plafonant al timpului și spațiului contemporan. Identitatea de cuplu este îmbrățișată de societate adesea în detrimentul identității personale, pentru că este o realitate care corespunde normelor sociale prin idealismul stabilității asigurate de rolul familiei. Simona Dobrescu reperează nu doar bruiajul mediului exterior, cât și pe cel al spațiul intermediar dintre cei doi protagoniști surprinși într-un soi de acțiune situată la granița dintre consensul apatic și chimia conflictuală, într-un performance involuntar al reacțiilor mecanice repetitive determinate de limitele și frustrările comunicării interumane.”, a scris Olivia Niţiş.

*Ecuația cinetică a vitezei de reacție r = k(T) [A]n’ [B]m’ este o formulă matematică folosită în cinetica chimică pentru a lega viteza de reacție de concentrația fiecărui reactant.

Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO-Adolescenţii, Asociaţia Euro CulturArt, Asociația Experimental Project
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, TATAIA, Cultura, ArtClue, Modernism.ro, Zile şi Nopţi, veiozaarte.ro, revista ARTA, Zeppelin
Număr de vizualizări :1275


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro