Robert Marin conferenţiază despre “Politici arhitecturale”, la PAVILION

mart. 14th, 2012 | By | Category: Postcard

Joi, 15 martie 2012, de la ora 19.00, la PAVILION (Bd. Nicolae Titulescu nr. 1, Piaţa Victoriei), va avea loc o prelegere despre “Politici arhitecturale”, susţinută de Robert Marin.

„Timp de secole, felul în care au locuit oamenii a fost rezultatul direct al felului în care aceştia au muncit. Casa, ca spaţiu permanent, dedicat exclusiv repaosului şi activităţilor de familie, este o transformare relativ recentă şi reprezintă, din punct de vedere al evoluţiei istorice, rămăşiţe ale externalizării către alte instituţii a muncii lucrative, a educaţiei, a îngrijirii bolnavilor şi bătrânilor, etc. Pierderea în ţesutul social a multor funcţiuni vechi a lăsat loc unor noi şi diverse moduri de conceptualizare a locuirii, unele respinse ca utopii, altele acceptate treptat, altele recente care abia acum sunt supuse testului. În ce măsură sunt şi soluţii între atâtea propuneri, reprezintă o decizie cu caracter personal de vreme ce locuirea individului este major influenţată de alegerile acestuia. Propun să aruncăm o privire către unele formule actuale din arhitectura casnică pentru a identifică argumentele şi motivaţia celor implicaţi, şi pentru a le compara, dacă este cazul, cu opinii personale pe marginea acestui subiect.” (Robert Marin)

Robert Marin (n. 1976) este un arhitect stabilit în Bucureşti. A absolvit Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu” în 2001, an în care a înfiinţat şi studioul de arhitectură şi design Square One. În calitate de arhitect principal al studioului a fost apreciat internaţional datorită lucrărilor sale ce au fost publicate în cărţi şi reviste de specialitate. Printre cele mai importante distincţii pot fi menţionate premiul I-ii pentru arhitectură de interior din cadrul Bienalei de Arhitectură Bucureşti, the Henkel Art Prize şi a fost finalist al Contractworld. În 2008 a înfiinţat biroul de arhitectură şi design Nuca Studio, în cadrul căruia activează în prezent ca arhitect principal.
Prelegere susţinută în cadrul expoziţiei “La adăpost”, realizată de Robert Marin & Nuca Studio.

Număr de vizualizări :1153


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro