Întâlnire cu Dan Lungu la Liceul Carmen Sylva din Ploieşti

mart. 2nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 6 martie 2012, ora 15.00, în Sala de Festivităţi a liceului Carmen Sylva din Ploieşti, va avea loc o discuţie despre romanele şi volumele de proză scurtă semnate de Dan Lungu. Totodată, se va dialoga şi despre faptul că volumele semnate de Dan Lungu sunt traduse în zece limbi: franceză, germană, italiană, spaniolă, poloneză, slovenă, maghiară, bulgară, greacă şi turcă. În centrul discuţiilor se va afla romanul “Sînt o babă comunistă!”, roman apărut la Polirom în trei ediţii (2007 – colecţia „Ego. Proză”, 2010 – colecţia „Fiction Ltd.”, 2011 – colecţia „Top 10+”). La întâlnirea cu elevii vor participa şi profesorii din cadrul Catedrei de limba şi literatura română a liceului. Moderatorul discuţiilor va fi scriitorul Ioan Mihai Cochinescu.

Editura Polirom a încheiat de curând contractul de traducere a romanului “Sînt o babă comunistă!” de Dan Lungu cu editura Filmat Naklada din Croaţia. Versiunea croată, realizată de Ivana Olujić, va fi lansată în toamna anului 2012.

Este cea de-a zecea traducere în străinătate a romanului „Sînt o babă comunistă!”, unul dintre bestsellerurile Polirom, reeditat în anul 2011 în colecţia „Top 10+”.

De curând, editura Aisara a lansat ediţia a II-a a versiunii italiene a romanului, Sono una vecchia comunista!. Traducerea este realizată de Ileana M. Pop.

Romanul a mai fost tradus în: Franţa (Actes Sud), Austria (Residenz ), Spania (Pre-textos), Ungaria (Jelenkor), Bulgaria (Faber Print Ltd.), Polonia (Czarne), Turcia (Apollon Yayincilik), Grecia (Kastaniotis).

„Sînt o babă comunistă!” este în curs de adaptare cinematografică în regia lui Stere Gulea, după un scenariu de Lucian Dan Teodorovici. De asemenea, la Teatrul Naţional din Tîrgu-Mureş se face un spectacol după carte, în regia Geaninei Cărbunariu, care va avea premiera în martie.

Număr de vizualizări :1054


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro