Solistul şi dirijorul Michael Abramovich, la Sala Radio

mart. 26th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 28 martie 2012, ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti, Orchestra de Cameră Radio va prezenta un concert simfonic ce îl va avea ca invitat pe Michael Abramovich, aflat pentru a doua oară pe scena Sălii Radio în ipostază de solist şi dirijor. În deschiderea concertului va fi interpretată Simfonia de cameră pentru orchestră de coarde după cvartetul în do minor nr. 8, op.110 de D. Şostakovici, apoi vom putea audia poemul simfonic Idila lui Siegfried de R. Wagner. În partea a doua a programului va fi interpretat Concertul nr. 4 în sol major pentru pian şi orchestră, op. 58 de L. van Beethoven, avându-l ca solist pe Michael Abramovich.

Michael Abramovich s-a născut la Bucureşti, dar a crescut în Ierusalim unde a fost îndrumat la pian de profesorii Esther Narkiss şi Viktor Derevianko. Beneficiind de o bursă de studii din partea Fundaţiei Culturale America-Israel, Michael Abramovich a plecat pentru a-şi şlefui talentul la New York la clasa Ninei Svetlanova. Rezultatele nu au încetat să apară şi în 1993 a câştigat premiul I al Concursului  Tel-Aviv Rubin Academy Piano Master.  Faptul că a fost remarcat şi apreciat s-a concretizat în numeroase invitaţii de concerte şi recitaluri. În 1994 debutează cu succes într-un recital solo la Merkin Hall din New York.
Din 1997  Michael Abramovich s-a stabilit la Berlin, dar deseori este plecat în turnee de concerte în toate colţurile lumii. A avut recitaluri solo în Mexico City, Salt Lake City, Amsterdam (Concertgebouw), St. Petersburg, Israel, multe oraşe germane. Arta sa a încântat publicul în prestigioase săli: Mozarteum Salzburg, Philharmonie Köln, Birmingham Symphonie Hall, Palais des Beaux-Arts Bruxelles, Festspielhaus Baden-Baden, Cité de la Musique Paris, Rheingau Musik Festival şi Megaron Atena. Tot în calitate de pianist a colaborat cu  Ludwigsburg Festival Orchestra sub bagheta dirijorului Wolfgang Gönnenwein într-un turneu în Africa de Sud, susţinând un proiect ambiţios: Integrala concertelor pentru pian şi orchestră de L. Van Beethoven.
Michael Abramovich este un invitat permanent al orchestrelor  Sinfónica de Euskadi, Asian Youth Orchestra, Filarmonica George EnescuBucureşti. Până în prezent muzicianul a făcut înregistrări pentru SWR 2 (Südwest-Rundfunk Deutschland), IBA (Israel Broadcasting Authority) şi Radio France. Pentru  Accord, Universal Classics France a înregistrat în premieră absolută Nouă studii pentru pian şi dispozitiv informatic de Pierre Charvet. Împreună cu violonistul  Ittai Shapira a înregistrat Sonatele pentru vioară şi pian de Janácek, Debussy şi R. Strauss pentru casa de discuri  Meridian Records U.K.

Număr de vizualizări :1164


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro