„Mitul naşterii Eroului. O interpretare psihologică a mitologiei” de Otto Rank

mart. 4th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Herald, în colecţia „Psihoterapia”, a apărut volumul „Mitul naşterii Eroului. O interpretare psihologică a mitologiei” de Otto Rank, în traducerea Monicăi Medeleanu.

„John Hick, filosof contemporan al religiei de orientare analitică şi teolog, ne oferă o incursiune într-una dintre cele mai controversate probleme ale istoriei noastre emoţionale şi intelectuale: raportarea omului la transcendenţă prin intermediul trăirii personale. În prima parte, lucrarea analizează religia în context amplu, istoric-cultural, din perspectivă instituţională, organizaţională, în opoziţie cu sentimentul religios, trăirea spirituală. Principiul din spatele distincţiei este, susţine Hick, acela că „miezul viu al religiei” este dat, de fapt, de sensul experienţei personale – mistice, private – a transcendenţei. A doua parte a cărţii, cea mai provocatoare şi mai actuală, se apleacă asupra relaţiei dintre neuroştiinţă şi trăirea religioasă. Perspectiva autorului este aceea că materialismul ştiinţific nu aduce argumente demolatoare relativ la validitatea experienţei spirituale. Cartea prilejuieşte cititorului o prezenţă directă în miezul uneia dintre cele mai spectaculoase lupte ale cunoaşterii: cea dintre forţele văzute – empirice şi raţionale – şi cele nevăzute, ale transcendenţei spirituale.” (Irina-Gabriela Buda)

Număr de vizualizări :1058


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro