„Club A 42 de ani – Muzica tinereții tale” de Doru Ionescu

mart. 15th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 19 martie 2012, ora 18:30, în Club A din Bucureşti va avea loc lansarea volumului „Club A 42 de ani – Muzica tinereții tale”, editat de Casa de Pariuri Literare. Cartea scrisă de Doru Ionescu reprezintă o istorie povestită a rock-ului și folk-ului românesc.

Pe 18 mai 2011, în cea de-a șasea zi a „Festivalului Club A”, a avut loc lansarea ediției-pilot (serie limitată – 42 de exemplare). Lansarea de luni, 19 martie, va aduce cititorilor surpriza unui volum cu adăugiri şi modificări.

Tot luni, 19 martie 2012, va avea loc o întâlnire a publicului cu muzicienii din Epoca de Aur a rock-ului și folk-ului românesc, o sesiune foto și de autografe susținută de autor și de muzicieni. Spaţiul de desfăşurare: Sala Dalles din Bucureşti, ora 18:30.

“Tradiţia se păstrează, ba chiar se amplifică. În aceşti mai bine de 20 de ani de libertate, clubul a insistat (cât s-a putut, sunt martor ocular) să continue parte din activităţile săptămânale obişnuite din Epoca de Aur şi a reuşit, în condiţiile unei concurenţe acerbe chiar în vecinătate. Au apărut obiceiuri noi şi, dacă mă gândesc la anii ‘80, chiar şi-a diversificat fiinţa, şi-a evazat acţiunile culturale într-un timp şi loc nu tocmai prielnice. Pot spune că este în continuare un fenomen cultural rarisim (dacă nu unic) care ar trebui studiat, nu numai în România, că ştim cu toţii vorba cu profetul în ţara lui. Eşti la rândul tău implicat, ca şi mine, nu mai amănunţesc. De altfel, imediat după festival a venit o ziaristă (franţuzoaică) de la Radio Praga International, care a realizat un reportaj amplu, mirată până peste poate. Sâmbătă seara, pe 30 iulie, a fost şi o ediţie specială a emisiunii „Timpul chitarelor“ la TVR 2, tratând exact perpetuarea tradiţiei de 42 de ani, având ca punct culminant al şaptelea festival. Dar nu va fi mai tare ca DVD-ul pe care îl am în minte, inimă şi… muzica rock. O parafrază, că şi poetul e precum soldatul, cum zicea Nichita…”, a spus Doru Ionescu, într-un interviu acordat lui Cristian Cosma.

Număr de vizualizări :1212


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro