“Steve Jobs – biografia autorizată” de Walter Isaacson

mart. 6th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Publica a apărut volumul “Steve Jobs – biografia autorizată”, semnată de Walter Isaacson. „Oamenii îndeajuns de nebuni să creadă că pot schimba lumea sunt cei care vor reuşi să o facă”, aşa se încheia reclama „Gândiţi diferit” a companiei Apple din 1997. Pornind de la o serie de peste 40 de interviuri cu Steve Jobs, derulate de-a lungul a peste doi ani – precum şi de la intervievarea a peste o sută de persoane apropiate lui Jobs, familie, prieteni, adversari, competitori sau colegi – Walter Isaacson a reuşit să creioneze portretul vieții trepidante şi a personalității de o intensitate mistuitoare a unui antreprenor creativ, care, prin pasiunea sa pentru perfecțiune şi prin hotărârea încrâncenată, a revoluționat şase domenii de activitate: computerele personale, filmul de animație, muzica, telefoanele, tabletele computerizate şi conținutul digital.

Într-un moment în care Statele Unite caută modalități de a-şi susține întâietatea în domeniul inovației, în care societățile din întreaga lume încearcă să construiască economii creative, adecvate epocii digitale, Jobs reprezintă emblema absolută a inventivității, imaginației şi inovației neabătute. Steve Jobs ştia că cea mai bună cale de a crea valoare în secolul XXI rezidă în conectarea creativității cu tehnologia, aşa că a construit o companie în cadrul căreia salturile imaginației s-au îmbinat cu remarcabile reuşite din domeniul ingineriei. El şi colegii săi de la Apple au fost capabili să gândească diferit: nu au contribuit doar la dezvoltarea unor produse superioare din punct de vedere tehnologic, ci au creat dispozitive complet noi şi servicii despre care consumatorii nici măcar nu ştiau că au nevoie.

Număr de vizualizări :1259


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro