spot_img

Raluca Dună, Bogdan Georgescu, Arcadie Rusu şi Ştefan Rusu: câştigătorii rezidenţelor Attic Arts 2012, la ICR Londra

Câştigătorii programului de rezidenţă Attic Arts 2012 la ICR Londra au fost evaluaţi şi selectaţi dintr-un număr de 37 de candidaturi valide, conform următoarelor criterii, notate fiecare cu punctajul maxim cinci: calitate artistică şi relevanţă în raport cu standardele ICR şi cu cele din Marea Britanie; adecvarea la programele ICR Londra şi la abordările curente din domeniul respectiv; capacitatea de a identifica parteneriate cu artişti individuali sau organizaţii din Marea Britanie pentru a dezvolta proiectul; potentialul de realizare şi prezentare a proiectului la sfârşitul rezidenţei sau în cel mult un an de la încheierea acesteia, la Institutul Cultural Român din Londra sau în alte instituţii din Marea Britanie; experienţă profesională; abilitatea de a comunica fluent în limba engleză.

Bogdan Georgescu este regizor, producător de teatru şi dramaturg stabilit în Bucureşti. Printre proiectele sale cele mai recente se numără Tanga Project, în colaborare cu UNATC Bucureşti; ROGVAIV la Teatrul – Spălătorie din Chişinău şi Casa Poporului, prezentat la Craiova şi Bucureşti. Este interesat de explorarea noilor tipuri de teatralitate şi dramaturgie, şi de introducerea conceptului de teatru comunitar prin ateliere, cercetare şi observaţie, interdisciplinaritate, artă implicată, responsablizare socială. Pe durata rezidenţei, Bogdan va dezvolta un nou proiect în colaborare cu Live Art Development Agency şi University of Sussex.

Raluca Dună este critic literar şi istoric de artă, autoarea volumului “Eu, Autorul: reprezentări auctoriale în literatură şi pictură. Din Antichitate până în Renaştere”, publicată de Tracus Arte, Bucureşti, în 2010. A primit premiul pentru cea mai bună carte de teorie literară din România în 2010, premiul revistei “Observator cultural” pentru debut, 2011, şi a fost nominalizată la premiul pentru debut acordat de Uniunea Scriitorilor din România în 2011. La ICR Londra, Raluca va lucra la un proiect despre reprezentările auctoriale în pictura britanică şi rolul lor în modelarea identităţii culturale specifice.

Arcadie Rusu este coregraf, regizor şi dansator stabilit în Bucureşti. Printre proiectele recente se numără Visul unei nopţi de vară (coreografie) la Teatrul Mic din Bucureşti; Nesomn la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti şi Crazy Stories in the City la Teatrul Mic din Bucureşti. A participat la Festivalul de Dans “A-Corps” în Poitiers, Franţa; Festivalul de Dans Contemporan în Praga; şi Festivalul “Cultural Coverage” în Chişinău, Republica Moldova. Pe durata rezidenţei Attic Arts, Arcadie va dezvolta un proiect pentru Festivalul “Big Dance” din Londra, în colaborare cu English National Ballet.

Ştefan Rusu este curator şi artist din Chişinău, Republica Moldova, unde coordonează centrul de artă contemporană KSAK. Ultimul său proiect curatorial este Drifting Identity Station la Zentrum Für Kunstprojekte, Viena, 2011. A participat în diverse expoziţii şi conferinţe internaţionale, printre care A Complicate Relation, KALMAR Museum, Suedia; Short Cut Festival, Varşovia, Polonia; şi INVEST la Stroom Den Haag, Olanda. La ICR Londra, va lucra la o expoziţie de grup artişti din Republica Moldova şi va iniţia platforme de colaborare între artişti britanici şi moldoveni.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508