Raluca Dună, Bogdan Georgescu, Arcadie Rusu şi Ştefan Rusu: câştigătorii rezidenţelor Attic Arts 2012, la ICR Londra

feb. 8th, 2012 | By | Category: Eveniment

Câştigătorii programului de rezidenţă Attic Arts 2012 la ICR Londra au fost evaluaţi şi selectaţi dintr-un număr de 37 de candidaturi valide, conform următoarelor criterii, notate fiecare cu punctajul maxim cinci: calitate artistică şi relevanţă în raport cu standardele ICR şi cu cele din Marea Britanie; adecvarea la programele ICR Londra şi la abordările curente din domeniul respectiv; capacitatea de a identifica parteneriate cu artişti individuali sau organizaţii din Marea Britanie pentru a dezvolta proiectul; potentialul de realizare şi prezentare a proiectului la sfârşitul rezidenţei sau în cel mult un an de la încheierea acesteia, la Institutul Cultural Român din Londra sau în alte instituţii din Marea Britanie; experienţă profesională; abilitatea de a comunica fluent în limba engleză.

Bogdan Georgescu este regizor, producător de teatru şi dramaturg stabilit în Bucureşti. Printre proiectele sale cele mai recente se numără Tanga Project, în colaborare cu UNATC Bucureşti; ROGVAIV la Teatrul – Spălătorie din Chişinău şi Casa Poporului, prezentat la Craiova şi Bucureşti. Este interesat de explorarea noilor tipuri de teatralitate şi dramaturgie, şi de introducerea conceptului de teatru comunitar prin ateliere, cercetare şi observaţie, interdisciplinaritate, artă implicată, responsablizare socială. Pe durata rezidenţei, Bogdan va dezvolta un nou proiect în colaborare cu Live Art Development Agency şi University of Sussex.

Raluca Dună este critic literar şi istoric de artă, autoarea volumului “Eu, Autorul: reprezentări auctoriale în literatură şi pictură. Din Antichitate până în Renaştere”, publicată de Tracus Arte, Bucureşti, în 2010. A primit premiul pentru cea mai bună carte de teorie literară din România în 2010, premiul revistei “Observator cultural” pentru debut, 2011, şi a fost nominalizată la premiul pentru debut acordat de Uniunea Scriitorilor din România în 2011. La ICR Londra, Raluca va lucra la un proiect despre reprezentările auctoriale în pictura britanică şi rolul lor în modelarea identităţii culturale specifice.

Arcadie Rusu este coregraf, regizor şi dansator stabilit în Bucureşti. Printre proiectele recente se numără Visul unei nopţi de vară (coreografie) la Teatrul Mic din Bucureşti; Nesomn la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti şi Crazy Stories in the City la Teatrul Mic din Bucureşti. A participat la Festivalul de Dans “A-Corps” în Poitiers, Franţa; Festivalul de Dans Contemporan în Praga; şi Festivalul “Cultural Coverage” în Chişinău, Republica Moldova. Pe durata rezidenţei Attic Arts, Arcadie va dezvolta un proiect pentru Festivalul “Big Dance” din Londra, în colaborare cu English National Ballet.

Ştefan Rusu este curator şi artist din Chişinău, Republica Moldova, unde coordonează centrul de artă contemporană KSAK. Ultimul său proiect curatorial este Drifting Identity Station la Zentrum Für Kunstprojekte, Viena, 2011. A participat în diverse expoziţii şi conferinţe internaţionale, printre care A Complicate Relation, KALMAR Museum, Suedia; Short Cut Festival, Varşovia, Polonia; şi INVEST la Stroom Den Haag, Olanda. La ICR Londra, va lucra la o expoziţie de grup artişti din Republica Moldova şi va iniţia platforme de colaborare între artişti britanici şi moldoveni.

Număr de vizualizări :1276


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro