Nominalizările la Premiul Naţional de Proză Ziarul de Iaşi, ediţia a IX-a

feb. 1st, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 30 ianuarie 2012, volumele „Matei Brunul” de Lucian Dan Teodorovici, Editura Polirom, „Minoic” de Caius Dobrescu, Editura Tracus Arte, „Un cetăţean al lumii” de Virgil Duda, Editura Polirom, „Acasă, pe câmpia Armaghedonului” de Marta Petreu, Editura Polirom, „Viaţa lui Kostas Venetis” de Octavian Soviany, Editura Cartea Românească, „Dezordinea preventivă” de Matei Vişniec, Editura Cartea Românească, „Dulcea poveste a tristului elefant” de Diana Adamek, Editura Cartea Românească, „Ploile amare” de Alexandru Vlad, Editura Charmides, „Singura cale” de Nicolae Breban, Editura Contemporanul şi „Oameni din Chişinău” de Dumitru Crudu, Editura Tracus Arte, au fost nominalizate la Premiul Naţional de Proză Ziarul de Iaşi. Juriul a fost format din Alexandru Călinescu, Emil Brumaru, Valeriu Gherghel, Bogdan Creţu, Codrin Liviu Cuţitaru şi Doris Mironescu. În luna martie va urma o nouă selecţie, în urma căreia vor fi nominalizate 5 titluri din cele 10, iar în luna aprilie 2012, juriul va desemna câştigătorii.

Premiul Naţional de Proză Ziarul de Iaşi, eveniment ajuns la a IX-a ediţie, a fost iniţiat în 2003, din dorinţa redacţiei de a-i recompensa pe cei mai buni scriitori români şi de a oferi repere valorice cititorilor pasionaţi de literatură. Tot din 2003, Ziarul de Iaşi acordă, în fiecare an, premiul „Aurel Leon” celui mai interesant debut al unui autor ieşean. Premiul poartă numele scriitorului şi ziaristului ieşean Aurel Leon, fost director onorific al cotidianului Ziarul de Iaşi.

Număr de vizualizări :1344


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro