Fals pe Facebook în numele Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor din România

feb. 4th, 2012 | By | Category: Eveniment

Pe site-ul de socializare Facebook, a apărut un fals comunicat din partea Comitetului Director al USR, în care se arată solidaritatea cu protestatarii din Piaţa Universităţii care cer Guvernului ameliorarea situaţiei economice a ţării, respectarea drepturilor încălcate, demisia guvernului şi organizarea de alegeri libere. Față de acest pretins „comunicat” al Comitetului Director al Uniunii Scriitorilor care a fost distribuit pe Facebook, am primit următoarea precizare oficială: „Comitetul director al USR nu a ţinut nicio ședință în ziua de 4 februarie 2012 și nu a fost redactat nici în această zi nici altădată vreun comunicat pe tema enunțată în pretinsul comunicat. Comunicatul postat este un fals, nu a fost emis de niciun organism al Uniunii Scriitorilor din România și nu a fost semnat de nimeni din conducerea USR”, a declarat scriitorul Horia Gârbea, directorul de imagine al USR.

AgențiadeCarte.ro vă prezintă comunicatul dat în numele Comitetului Director al USR care circulă pe Facebook:

„Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor a urmărit cu îngrijorare evoluţia evenimentelor din ultimele săptămâni.
Nemulţumirea populaţiei este reală, iar derapajele antidemocratice ale guvernanţilor accentuează starea conflictuală. Se protestează nu doar pentru ameliorarea situaţiei economice. Manifestanţii simt că le sunt încălcate aproape toate drepturile fundamentale, într-un simulacru de democraţie.
Comitetul Director întrunit azi, 4 februarie, consideră că singura ieşire din impas o reprezintă dialogul, demisia guvernului şi organizarea de alegeri libere.
Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România ţine să afirme că este solidar cu protestatarii.

Nicolae Manolescu,

preşedintele Uniunii Scriitorilor”

Număr de vizualizări :1479


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro