„Rita” de Gaetano Donizetti, la Opera Naţională Bucureşti

feb. 15th, 2012 | By | Category: Eveniment

Joi, 23 februarie 2012, ora 19.30, la Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti, va avea loc spectacolul de operă „Rita” de Gaetano Donizetti. Spectacolul este o producţie a Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul ONB. Regia este semnată de Cătălin Voineag, scenografia este semnată de Dragoş Abagiu, iar mişcarea scenică este concepută de coregrafa Maria Popa.

„Rita, ou Le mari battu” a fost compusă de Gaetano Donizetti în anul 1841, pe un libret de Gustave Vaêz. A fost reprezentată pentru prima dată după moartea compozitorului, pe 7 mai 1860, la Opéra Comique din Paris, fără să obţină un prea mare succes. În Italia a avut premiera în 1876 la Napoli. A fost redescoperită şi primită cu căldură de public la Teatrul Piccola Scala din Milano, în 1965.

Număr de vizualizări :1992


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro