„Cartea capricornului în echinocţii” de Valeriu Valegvi

feb. 15th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Opera Magna a apărut volumul „Cartea capricornului în echinocţii” de Valeriu Valegvi. Antologia cuprinde o selecţie a celor mai bune poeme ale autorului din perioada 1995- 2010, precum şi inedite. Prefaţa volumului este semnată de a.g. secară.

„Este o antologie de autor, cu o secţiune de poeme inedite. (…) Poezia este pentru mine un mod de a fi, o hrană, nu numai spirituală, este un mod de a mă exprima. Evident că am avut şi maeştri – Cezar Ivănescu, Ioanid Romanescu şi Simon Ajarescu, ei sunt din generaţia cu care m-am confundat. Însă am avut tăria şi, în acelaşi timp, încrederea că îmi pot găsi propriul meu drum, propria voce, propriul ton. Poezia este viaţa mea”., a scris autorul.

„Spaţiul interior este terenul de luptă al metaforei valegviene, „în fierbere” sau „în armonie” (ceea ce apare în ghilimele în acest text aparţine liricii valegviene), între oglinzile caleidoscopice ale unei experienţe culturale quasi-inedite în literatura română, experienţă pusă face to face cu o „trecere îngustă spre zădărnicie”, a scris a.g.secară.

Număr de vizualizări :1243


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro