Trei zile dedicate cinematografiei chiliene, la Cinemateca Union

ian. 26th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 27-29 ianuarie 2012,  la Cinematecă, Sala Union (Str. Ion Câmpineanu 21, Bucureşti), vor avea loc trei zile dedicate cinematografiei chiliene, cu o selecţie alcătuită din cinci lungmetraje de debut semnate de cineaşti chilieni care urmează, comentează, subminează şi sfârşesc prin a reconstrui tradiţia filmului sud-american. Organizatori: Ambasada Chile şi Instituto Cervantes Bucureşti, cu sprijinul Ministerului Culturii din Chile şi al Arhivei Naţionale de Film a României. Filmele vor fi prezentate în versiune originală, cu subtitrare în limba engleză.

 

Program:

Vineri, 27 ianuarie, ora 19:00

 

Fuga (Chile, Argentina, 2005)

Regia:  Pablo Larraín

Montalbán este un muzician prins în capcana unei compoziţii neterminate. Pe când era copil a fost de martor la uciderea surorii lui care se afla la pian, iar din acest omor, în mod accidental, a rezultat o compoziţie. Eliseo Montalbán se transformă într-un muzician obsedat, zdruncinat mental, închis în bucla acelei bucăţi muzicale: compozitorul unei muzici mortale, avangardiste. După mulţi ani, un alt compozitor încearcă să recupereze simfonia originală, fără să ştie ce pericole se pot afla în spatele acestui demers. Ricardo Coppa este un muzician mediocru şi fără talent, dar care pretinde recunoaştere şi succes; un Salieri al tuturor timpurilor. Împreună cu un grup de muzicieni, pornesc în căutarea lui Montalbán şi a creaţiei lui muzicale, uitată, cu scopul de a transforma acea muzica într-o compoziţie proprie.

Sâmbătă, 28 ianuarie, ora 18:00

 

Radio Corazón, Historias del Chacotero Sentimental (Chile,  2007)

Regizor: Roberto Artiagoitía (Rumpy)

Recreând cel mai de succes program radiofonic din istoria radiodifuziunii chiliene, filmul prezintă trei poveşti amuzante, controversate, senzuale şi romantice, bazate pe experienţe reale povestite lui Rumpy de către ascultătorii săi.

Sâmbătă, 28 ianuarie, ora 20:00

La Sagrada Familia ( Chile, 2006)

Regia: Sebastián Lelio

Masa de Paşte, cu familia în formaţie completă, întoarce pe dos weekendul amfitrionilor, în această sofisticată comedie dramatică. Este Vinerea Mare: începutul unui cataclism familial.

Duminică, 29 ianuarie 2012, ora 18:00

Sábado ( Chile, 2003)

Regia:  Matías Bize

Filmul relatează o oră din existenţa unei tinere care află, cu câteva minute înainte să se căsătorească, faptul că logodnicul ei are o amantă. Îmbrăcată în rochie de mireasă şi furioasă, tânăra aleargă prin tot oraşul cu dorinţa de a se răzbuna. Pe durata acestui periplu, un cameraman va înregistra tot ce se întâmplă fără să taie ceva din film.

Duminică, 29 ianuarie 2012, ora 20:00

Historias de Fútbol ( Chile,  1997)

Regia: Andrés Wood Montt

Unei vedete a echipei de fotbal dintr-un cartier al oraşului Santiago de Chile i se oferă o mită şi posibilitatea de a intra în circuitul profesionist de fotbal. Însă el nu realizează că riscă să trădeze ceva mult mai important chiar şi decât lealitatea faţă de echipa din care face parte…

Număr de vizualizări :1177


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro