Concursul anual de Debut al Editurii Cartea Românească, ediţia 2012

ian. 3rd, 2012 | By | Category: Postcard

Editura Cartea Românească organizează în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2012, Concursul anual de Debut, ediţia 2012, pe următoarele secţiuni: Poezie, Proză, Teatru, Eseu, Critică şi istorie literară.

Regulamentul concursului:

Lucrările declarate câştigătoare vor fi publicate. Sunt acceptate în concurs şi manuscrise ale autorilor care au fost incluşi anterior în antologii sau au publicat în volume colective.
Manuscrisele (minimum 50 de pagini) vor fi expediate prin poştă pe adresa Calea Victoriei nr. 115, sector 1, Bucureşti, cod 010071, print şi în format electronic (CD) (ambele obligatorii), sau vor fi depuse direct la sediul editurii între 1 septembrie 2012 şi 31 decembrie 2012.
Plicul va purta menţiunea „Pentru concursul de debut al Editurii Cartea Românească” şi va fi specificată secţiunea la care participă.
Pe plic nu va fi înscris numele expeditorului, în locul acestuia se va scrie un motto. În interior, se va introduce un al doilea plic sigilat cu acelaşi motto şi CV-ul autorului. Premiul constă în publicarea volumului. Manuscrisele nepublicate nu se înapoiază.

Câştigătorii Concursului anual de debut, organizat de Cartea Românească, ediţiile 2005-2010:

Ediţia 2011: Proză: „Cartuşe” Andrei Pogorilowski

Ediţia 2010 – Proză: „Poker” de Bogdan Coşa

Ediţia 2009 – Poezie: “şi toată bucuria acelor ani trişti” de m. duţescu. Volumul a mai obţinut Premiul de poezie „Iustin Panţa”, 2010, şi Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Prima, 2010.
– Proză: “Scaune de pluş” de Dan Petru Cristea.

Ediţia 2008 – Proză: “Coada” de Dragoş Voicu

Ediţia 2007 – Poezie: “Blank” Vlad Moldovan

Ediţia 2006 – Proză: “Clubul de biliard” Tudor Călin

Ediţia 2005 – Poezie: “Ruj pe icoane” de Livia Roşca. Volumul a obţinut şi Premiul de debut acordat de către USR, Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Prima, pe anul 2005
– Proză: “Perforatorii” de Augustin Cupşa. Volumul a obţinut de asemenea şi Premiul pentru Proză la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2005.
– Proză: „Tavanul ipotetic” de Valentin Ursianu

Număr de vizualizări :5893


5 Comments to “Concursul anual de Debut al Editurii Cartea Românească, ediţia 2012”

 1. Alina spune:

  Cum se vor juriza lucrarile ?

 2. Marian Stroe spune:

  As vrea sa trimit si eu la acest concurs o scriere, dar nu stiu cum trebuie scrisa. Paginile printate trebuiesc la calculator cu Times New Roman 12?

 3. Liviu spune:

  Cînd se face public rezultatul concursului pentru debut 2012?

 4. Bianca spune:

  + S-a pus o intrebare foarte pertinenta mai sus. In octombrie. Cum se jurizeaza lucrarile? Unde este transparenta? Pe ce criterii s-a acordat premiul de debul romanului Poker? Cred ca vorbesc in numele tuturor scriitorilor tineri din Romania cand spun ca nu exista transparenta din partea dvs. Ar trebui sa dati exemplu, din moment ce sunteti o editura cu renume.

 5. Anca Zaharia spune:

  Cred ca repet si eu o intrebare pusa mai sus, insa nu am gasit pe nicaieri informatia si sunt destul de curioasa: cand aflam cine este castigatorul concursului de debut pe anul 2012? Va multumesc! 🙂

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro