Balerinii-copii ai Operei Naţionale Bucureşti, prezentaţi la New Delhi

ian. 18th, 2012 | By | Category: Eveniment

Cei mai talentaţi mici balerini ai şcolii de dans „Studio M” din cadrul Studioului Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” au participat, în luna decembrie 2011, la un turneu în India, unde au prezentat fragmente din spectacolul „Magazinul de păpuşi”. 15 copii şi tineri (cu vârste cuprinse între 7 şi 20 de ani), elevi ai „Studio M”, au dat, timp de două zile, nu mai puţin de şase reprezentaţii în cadrul unui festival de teatru, muzică şi dans, la New Delhi. Spectacolele au avut loc într-o sală cu o capacitate de 2000 de locuri, alături de sute de copii din întreaga lume, fiecare reprezentaţie bucurându-se de participarea a 700 de protagonişti.

La festival au participat şcoli de dans din peste 15 ţări, elevii “Studio M” fiind remarcaţi atât de către public, cât şi de către autorităţile locale (miniştri, membri ai parlamentului, ambasadori) care au asistat la evenimente. Succesul balerinilor români a făcut ca patru dintre micile dansatoare să fie invitate la o recepţie acordată de doamna preşedinte a Indiei, Pratibha Patil. De asemenea, întreaga trupă a fost aplaudată şi cu ocazia unei reprezentaţii în cadrul unei şcoli din New Delhi şi la Teatrul Mic din oraş şi invitată la o recepţie oferită de ambasadoarea României la New Delhi, Valeria Epure. Cu ocazia acestui turneu, elevii au participat şi la un marş al păcii prin capitala Indiei.

Înfiinţată de către prim-balerina şi profesoara Magdalena Rovinescu, şcoala de balet „Studio M” este integrată în Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naţionale Bucureşti. Misiunea acestei şcolii este să pregătească în arta dansului copii şi tineri între 5 şi 18 ani şi, nu în ultimul rând, să descopere noi talente pentru scena dansului românesc.

Cu o importantă activitate pedagogică, doamna Magdalena Rovinescu pregăteşte astfel tinerii într-un cadru de elită, în care ei capătă cunoştinţe de dans academic, dans modern, dans contemporan şi jazz-dance. În luna aprilie, “Studio M” va întreprinde un turneu la Tel Aviv. În plus, Magdalena Rovinescu este invitată să facă parte din juriile mai multor concursuri pentru tineri balerini (la Rimini, în luna iulie şi la Toronto, în august).

Număr de vizualizări :1580


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro