„Pe datorie” de T.S. Khasis

ian. 4th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Casa de Pariuri Literare, în colecţia „Prezent”, a apărut volumul „Pe datorie” de T.S. Khasis, cu o prefaţă de Oana Cătălina Ninu.

„pe datorie nu este o antologie poetică, pentru că nu selectează anumite poeme din primele două volume ale autorului. Este, mai degrabă, un volum integrator, în sensul că reuşeşte să grupeze toate poemele din arta scalpării (considerat debut, în 2005, datorită faptului că primul volum, Farmacia cuvintelor, nu ajunsese în librării) şi încă o serie de poeme care ar putea alcătui un volum individual (ciclurile date personale şi robinson). Există, în poezia ultimilor ani, un celebru precedent al ediţiilor „revăzute şi adăugite“ la care se pretează T.S. Khasis. Este vorba de Jucăria mortului de Constantin Acosmei, care a văzut tiparul cu acelaşi titlu, dar cu un conţinut îmbogăţit, în trei ediţii (şi la trei edituri) distincte (mai exact în 1995, în 2002 şi în 2006). Dar de ce autorul alege această formulă prin care al doilea volum se amplifică, astfel, la nesfârşit? În primul rând, pentru că volumul care l-a „consacrat“ pe T.S. Khasis a fost greu de găsit chiar la puţin timp după publicare. Şi, în al doilea rând, pentru că arta scalpării se citeşte şi acum, ca şi în anul apariţiei, cu sufletul la gură, aproape ca o poveste la care aştepţi, cutremurat, finalul. (Oana Cătălina Ninu)

Număr de vizualizări :1654


One Comment to “„Pe datorie” de T.S. Khasis”

  1. Burileanu D. spune:

    Sa fim responsabili: OCN incearca sa introduca o noima in ceea ce e o mare dezordine. In rest, alcool de surcea!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro