“Lacul Lebedelor”, cu Natalia Matsak şi Denys Nedak, la Sala Palatului

ian. 4th, 2012 | By | Category: Eveniment

Duminică, 29 ianuarie 2012, ora 19.30, la Sala Palatului din Bucureşti, ansamblul de balet clasic al Teatrului Municipal de Operă şi Balet din Kiev va susţine spectacolul “Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Din distribuţie vor face parte: Natalia Matsak – prim-solistă a Operei Naţionale din Ucraina şi Denys Nedak – prim balerin al Operei Naţionale “T. Chevtchenko” din Kiev.

Ansamblul de balet al Teatrului Municipal din Kiev a fost fondat în 1980 de celebrul coregraf din fosta URSS, Vahtang Vronskii, sub titlul Baletul Clasic din Kiev. Baletul “Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski a avut premiera la Balșoi Teatr din Moscova, pe 4 martie 1877, sub conducerea muzicală a lui Semen Riabov și în coregrafia lui Julius Reisinger. Din păcate, publicul epocii nu era obișnuit cu stilul „simfonic” al unei muzici pentru balet, așa că nu a înțeles bogăția partiturii. La aceasta s-a adăugat și coregrafia mediocră a lui Julius Reisigner, ceea ce a făcut ca primele reprezentații să fie un real eșec.

După moartea compozitorului, la cererea conducerii teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, Marius Petipa și Lev Ivanov au modificat coregrafia baletului, iar dirijorul teatrului Mariinsky, Riccardo Drigo, a adus mai multe modificări partiturii. În noua formă, baletul a avut premiera pe 15 ianuarie 1895. A fost un succes bine meritat. Deși au mai existat și alte versiuni, aceasta este reprezentată în mod curent.

Număr de vizualizări :1204


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro