„11 ani din istoria României” de Domniţa Ştefănescu, o cronologie a evenimentelor trăite de români în perioada decembrie 1989 – decembrie 2000

ian. 12th, 2012 | By | Category: Eveniment

Marţi, 17 ianuarie 2012, ora 17:00, la  Galeria „Dialog” de la parterul Primăriei Sectorului 2, Bucureşti, va avea loc prezentarea volumului „11 ani din istoria României” de Domniţa Ştefănescu, Editura Maşina de Scris. Vor vorbi despre carte şi despre perioada prezentată în cele 1000 de pagini  istoricul Adrian Cioroianu şi jurnalistul Robert Turcescu.

 

 „11 ani din istoria României” conţine descrierea evenimentelor politice, sociale şi nu numai, care au determinat sensul evoluţiei ţării. Prin această apariţie editorială, se doreşte evocarea evenimentelor acelei perioade istorice, un portret cât mai fidel şi aproape de realitate al personajelor acelor vremuri.

Potrivit autoarei,„este o carte necesară pentru informarea cetăţeanului bine intenţionat, dornic să se pronunţe în cunoştinţă de cauză în problemele ţării lui. (…) Este o carte care nu doar informează ci, cu deplina aspiraţie la imparţialitate, urmăreşte să întreţină şi să stimuleze conştiinţa civică”.

„Din materia avută la dispoziţie, Domniţa Ştefănesc a extras nu numai datele seci, dar şi fapte, întâmplări şi situaţii de viaţă semnificative pentru un anume eveniment. Graţie talentului de prozator al autoarei, lucrarea Unsprezece ani din istoria României se citeşte ca un roman balzacian. Un roman ai cărui eroi, spre deosebire de cei ai literaturii lui Balzac, sunt şefi de stat, premieri, lideri de partide şi lideri de opinie, din România postdecembrista”. (Ion Cristoiu)

Număr de vizualizări :1469


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro